Dva dana do spektakla...

Spektakl u Kosači i izvan nje na Pečatu je zajamčen

26.03.2014., Mostar, Bosna i Hercegovina - Svecana dodjela 14. Vecernjakovog pecata u Hrvatskom domu Herceg Stjepan Kosic. Ornela Vistica. Photo: Boris Scitar/vecernji list/PIXSELL
Foto: VL FOTO
1/3
09.04.2016.
u 07:00

U velikoj dvorani Hrvatskoga doma “Herceg Stjepan Kosača”, kao i ispred njega, traju veliki radovi kako bi sve bilo spremno za 15. Večernjakov pečat. Za ovogodišnji spektakl, s još više blještavila i glamura, vlada neviđeno zanimanje, a ulaznica već odavno nema. BHRT i ProStage već su “utonuli” u velike radove, sve kako bi događaj broj jedan, bosanskohercegovački “Oscar”, kako ga od milja nazivaju, zablistao u punom sjaju. - Sve će biti spremno u produkcijskom i svakom drugom smislu, piše Večernji list BiH. Jamčimo spektakl i ispred Kosače gdje će biti postavljen crveni tepih, jedan od najdužih i najglamuroznijih, kao i u samoj dvorani, kazali su nam iz BHRT-a i ProStagea s mjesta gdje će u ponedjeljak hodati ljudi iz BiH, Europe i svijeta.

“Ero” za početak

Veliko gledalište bit će pripremljeno i ispred dvorane HD “Herceg Stjepan Kosača” kako bi svi koji budu prolazili Mostarom mogli navratiti i uživati u čarima ovog impresivnog i fantastičnog događaja. “Ero s onog svijeta” uvest će gledatelje u Kosači i pred malim ekranima u jubilarni, 15. Večernjakov pečat koji će početi u 20 sati nakon emisije s crvenog tepiha. Tradicionalni početak bit će uvertira pred spektakl koji je još 2002. godine zabljesnuo, upravo u hotelu Ero, u Mostaru. Tada je pobjednički pečat za prethodnu godinu podigao prvi čovjek Aluminija gospodarstvenik Mijo Brajković. Godine su se smjenjivale, a nakon njega pobjednički Pečat dobivali su kardinal Vinko Puljić, vrhbosanski nadbiskup, Dragan Čović, član Predsjedništva BiH, Emir Kabil, liječnik i tuzlanski kardiolog, Ivan Ljubičić, sportaš, tenisač, osvajač Davis Cupa, zatim Milorad Dodik, političar, predsjednik RS-a, Miroslav Lajčak, tadašnji visoki predstavnik, Ante Kvesić, liječnik, ravnatelj SKB-a Mostar, Halid Bešlić, pjevač, Franjo Rajković, gospodarstvenik iz Viteza, sestra Lukrecija Mamić, ubijena u Burundiju, Dervo Sejdić i Jakob Finci, Židov i Rom koji se bore za prava manjina, papa Franjo i papa Benedikt, aktualni papa i papa u miru, i posljednji pobjednik za 2014. godinu Husejn Smajić, gospodarstvenik koji je na svom imanju otkrio ostatke drevne crkve. Sada je ostalo izabrati Osobu godine za 2015. Osim nagrada u više kategorija, sjajnu večer upotpunit će i glazbeni program.

Najveći europski orkestri

Sergej Ćetković, Marko Bošnjak, Mila Elegović, Deen, Dalal, Jala, Ana Rucner, Colonia i Tereza Kesovija imena su koja će dati glazbeni pečat ovogodišnjem Večernjakovu pečatu. Upravo je taj glazbeni repertoar uvijek na vrhunskoj razini. Bili su tu članovi najvećih europskih orkestara koji su pratili zvijezde. Prošle godine zapjevao je u Mostaru i pobjednik Eurosonga iz 1990. Toto Cutugno, trećeplasirani s Eurosonga u Grčkoj 2006. Hari Mata Hari, te sudionik Eurosonga iz 1984. Vlado Kalember. Još su dva dana do spektakla...•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?