MOSTAR Predstavnici HDZ-a BiH i SDA službeno krenuli u proces sastavljanja izvršne vlasti

Sporazum potpisan, Vlada HNŽ-a do kraja idućeg tjedna

ugovor
Foto: VL FOTO
02.07.2015.
u 09:56

Dokument sadrži što je obveza vlasti u ovome mandatu, te kome pripadaju koji resori unutar Vlade HNŽ-a

Jučer je u Mostaru potpisan sporazum o formiranju Vlade HNŽ-a, a svoj potpis na dokument su stavili predsjednici županijskih odbora HDZ-a BiH i SDA Rafael Gagro i Edin Mušić. Prema ovome sporazumu, Vlada HNŽ-a će imati 11 ministarstava, a HDZ BiH će predložiti ministre u sljedećim ministarstvima:

Ministarstvu unutarnjih poslova, Ministarstvu prometa i veza, Ministarstvu za pitanja branitelja, Ministarstvu poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Ministarstvu zdravstva, rada i socijalne skrbi. SDA će predložiti ministre u Ministarstvu financija, Ministarstvu pravosuđa, uprave i lokalne samouprave,

Ministarstvu gospodarstva, Ministarstvu trgovine, turizma i zaštite okoliša,

Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja, Ministarstvu prosvjete, znanosti, kulture i športa, od kojih će jedan biti iz reda srpskog naroda. Također, prema potpisanom sporazumu, najkasnije 30 dana od potvrđivanja Vlade HNŽ-a uvest će se aneks ovoga sporazuma kojim će se definirati raspored drugih dužnosti u županijskim institucijama, a sve s ciljem poštovanja obveze proporcionalne zastupljenosti konstitutivnih naroda u institucijama. Prema izjavama sudionika sastanka, očekuje se kako će formiranje Vlade HNŽ-a biti završeno do kraja idućega tjedna. - Nema potrebe odugovlačiti s ovim procesom, već je izgubljeno puno vremena, poručili su jučer predstavnici HDZ-a BiH i SDA u HNŽ-u. U sporazumu se navodi kako se obje strane obvezuju na smanjenje javne potrošnje, reformu javne uprave, suradnju s općinama, unapređenje suradnje sa sindikatima i općenito jačanje dijaloga u županiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije