uno bih

Spriječeno krijumčarenje velike količine 'skanka' iz BiH u Njemačku

Fena
25.01.2019.
u 14:08

Akcija provedena u carinskoj ispostavi Bosanska Gradiška, u kojoj je spriječeno krijumčarenje velike količine droge „skank“ iz Bosne i Hercegovine u Njemačku, predstavlja još jedan dokaz uspješno planiranih i izvedenih zajedničkih aktivnosti Uprave za neizravno oporezivanje (UNO), Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i drugih državnih agencija, priopćeno je iz UNO.

Droga je, kako pojašnjavaju, otkrivena detaljnim pregledom kamiona u carinskoj ispostavi Gradiška.

Umjesto obuće, u pošiljki je bio “skank”.

- Službenici UNO iz Grupe za spriječavanje krijumčarenja i prekršaja iz Regionalnog centra Banja Luka, kasno sinoć su u carinskoj ispostavi Gradiška izvršili detaljan pregled kamionske pošiljke, koja je bila prijavljena za izvozno carinjenje. U pošiljci koja je trebala ići iz BiH u Njemačku, za izvozno carinjenje je bila prijavljena obuća – naglašavaju iz UNO.

Dodaju da su aktivnosti na terenu provedene uz detaljnu koordinaciju s kolegama iz SIPA-e, koji su preuzeli sve naredne aktivnosti u tom predmetu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije