DUDA IVKOVIĆ

Srbi otkrili nepoznati detalj o silasku Hrvata s postolja: 'Zašto se šuljate?'

20.12.2017.
u 09:45

- Čuli smo u svlačionici Stojka Vrankovića kako kaže: "Sad je trenutak da napustimo postolje."

O Europskom košarkaškom prvenstvu u Ateni 1995. godine već se puno toga pisalo. Svi se sjećaju da je Jugoslavija osvojila zlatnu medalju, a Hrvatska broncu, te da su na dodjeli medalja naši košarkaši u znak prosvjeda zbog srpske agresije na Hrvatsku sišli s postolja kad se dijelilo zlato.
 

O tome je zaista puno toga rečeno, ali Dušan Ivković u razgovoru za Nedeljnik otkrio je još neke zanimljivosti.

- Poslije rata u Jugoslaviji ja nisam previše održavao kontakte, osim što sam nedavno imao susret s Rađom u Ateni te s Kukočem tijekom prijema u Kuću slavnih i zaista je bilo kao da se nikada nismo ni odvojili. A to Europsko prvenstvo u Ateni bilo je direktno politički dirigirano, rekao je Dušan Duda Ivković pa dodao:

- Čuli smo u svlačionici Stojka Vrankovića kako kaže: "Sad je trenutak da napustimo postolje." Bili su u svlačionici pored nas. Ali ne bi to Stojko rekao bez političkog naputka. Meni je to bilo smiješno.

Otkrio je i nepoznati detalj iz te noći u kojoj su on i suigrači slavili zlato.

- Sjedili smo na šanku hotela, već je bilo pred svitanje...I vidimo mi hrvatsku reprezentaciju kako gotovo na prstima hoda, vjerojatno su rano morali na zrakoplov. I onda im ja viknem: "Što je, purgeri, dođite ovamo na piće, zašto se tu šuljate.". Nitko mi se ni javio nije, prepričao je Ivković.
 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?