Franko Simatović

Srpski mediji pišu: Ratni zločinac prijevremeno je pušten iz zatvora

31.08.2023.
u 13:10

Sud u Haagu je Simatoviću i Jovici Stanišiću, bivšim čelnicima resora Državne sigurnosti Srbije, izekao pravomoće presude od po 15 godina zatvora

Prema pisanju srpskog dnevnog lista Kurir osnivač i bivši zapovjednik Jedinice za specijalne operacije Franko Simatović zvani Frenki oslobođen je izdržavanja kazne po Haškoj presudi i prije vremena je danas pušten na slobodu. Kao razlog ranijeg puštanja na slobudu navode se zdravstveni razlozi.

Inače, sud u Haagu je Simatoviću i Jovici Stanišiću, bivšim čelnicima resora Državne sigurnosti Srbije, izekao pravomoće presude od po 15 godina zatvora. Obojica su bila osuđena za ratne zločine u Hrvatskoj i BIH. Stanišić i Simatović osuđeni su za sudjelovanje u udruženom zločinačkom pothvatu koji je doveo do zločina u Bijeljini, Zvorniku, Bosanskom Šamcu, Doboju, Sanskom Mostu, Trnovu...

Kako navodi Kurir, Stanišić je bio načelnik Službe državne bezbednosti Ministarstva unutarnjih poslova Srbije, a Simatović njegov zamjenik. Obojica su uhićeni 13. ožujka 2003. godine u akciji Sablja. Njih dvojica se dovode i u vezu s osnivanjem više paravojnih postrojbi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije