Obrti

Stanetić jedan od najmlađih obućara u BiH

Dejan
04.01.2016.
u 07:00

Dejan Stanetić, banjolučki obućar, koji se ovim zanatom bavi već pet godina, misli da ne postoji obućar mlađi od njega koji radi samostalno u RS-u, a koliko mu je poznato, ni u BiH, prenosi klix.ba. Stanetić ima 36 godina. Za ovaj obrt se školovao, a kasnije ga je usavršio s ujakom koji je takođe obućar. Nikada se, kaže, nije pokajao zbog izbora zanimanja. - Pokajao sam se samo što nisam još ranije krenuo raditi ovaj posao, čim sam završio školu, a imao sam priliku, ali sam uvijek negdje drugdje išao. Nasreću, nikad nije kasno, rekao je Dejan Stanetić. Objašnjava da ovaj posao može raditi "samo netko tko je u neku ruku i kreativan, jer ima dosta procesa u kojima dolazi do izražaja kreativnost majstora, čak i prilikom popravka, nadogradnje, prepravke.

- To može raditi samo onaj tko voli i tko ima smisla. Ja volim i rado ga radim, kaže. - Smatra da u Banjoj Luci postoji premalo obućara. Svi su ili u srednjim godinama ili stariji. Uopće ne znam tko će to raditi kada jednog dana ne bude tih ljudi, mene i ostalih, pita se Stanetić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije