epidemija na vrhuncu

STANJE SE UBRZANO POGORŠAVA Rekordna 434 novozaražena koronom u BiH, 11 umrlih

31.07.2020.
u 13:06

U BiH, nažalost, ponovno crni koronarekord! U posljednja 24 sata čak je 434 novozaraženih te 11 novih žrtava virusa. To je daleko najveći broj novozaraženih od početka pandemije u BiH.

U posljednja 24 sata urađena su 1756 testa na koronavirus, a od 432 novozaraženih u Federaciji BiH je 309 novih slučajeva, u Republici Srpskoj 123.

U Federaciji BiH testirano je 1207 uzoraka, novi slučajevi su u Unsko-sanskoj, Srednjobosanskoj, Zeničko-dobojskoj, Hercegovačko-neretvanskoj, Zapadnohercegovačkoj, Bosansko-podrinjskoj, Tuzlanskoj i Sarajevskoj županiji.

Zaključno s današnjim danom, u Federaciji BiH oporavljeno je 3511 pacijenata, a aktivan je 3181 slučaj .

Od 159 potvrđenih smrti u Federaciji BiH, 103 osobe su muškog i 56 ženskog spola, a šest je preminulih u posljednja 24 sata.

U RS-u je od 549 testiranih novozaraženih 123, od kojih 68 je muških i 55 ženskih osoba.

Prema mjestu prebivališta 22 osobe su iz Banje Luke, 13 iz Prnjavora, devet iz Bijeljine, osam osoba je iz Trebinja, sedam iz Višegrada, šest iz Doboja, pet je iz Istočnog Novog Sarajeva, po četiri osobe su iz Kneževa, Laktaša, Modriče, Mrkonjić Grada i Bileće, po tri osobe su iz Zvornika, Lopara, Ljubinja, Prijedora, Ribnika i Rogatice, po dvije iz Bratunca, Kotor Varoša, Foče i Bosanskog Šamca i po jedna osoba je iz Bosanske Gradiške, Istočne Ilidže, Kozarske Dubice, Kostajnice, Srebrenice, Ugljevika i Šekovića.

Do sada je u Republici Srpskoj potvrđeno 4842 slučajeva virusa korona, a preminulo je 169 osoba, pet u posljednja 24 sata.

Radi se o muškarcu starije životne dobi iz Pala, muškarcu starije životne dobi iz Trebinja, muškarcu starije životne dobi iz Banjaluke, ženi starije životne dobi iz Banje Luke i muškarcu starije životne dobi iz Pala.

U Republici Srpskoj, od koronavirusa, do sada se oporavilo ukupno 2411 osoba. Hospitalizovanih u Republici Srpskoj je 266.

Registrirana su i dva nova slučaja zaraze virusom korona u Distriktu Brčko.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije