Kako će provesti blagdane?

Studenti: Uživajte u čarima Božića

14.12.2017.
u 10:00

Nije tajna da se u zimskom razdoblju iskreno i istinski najviše veselimo danima oko Božića, vremenu koje u sebi nosi neku posebnu, neobjašnjivu čaroliju, piše Večernji list BiH.

Peku kolače, kite bor...

Studenti koji studiraju u Mostaru, a dolaze iz svih bh. krajeva, ali i iz Hrvatske, većinom odlaze svojim domovima kako bi blagdane proveli u najužem krugu obitelji i prijatelja. Zanimalo nas je kako studenti provode božićne i novogodišnje blagdane, što im znače, kakvi su božićni običaji njihova kraja... U odgovorima na naša pitanja svi su bili složni u jednom, najviše uživaju u čarima i toplini obiteljskog doma. - Božićni i novogodišnji blagdani su najljepše doba u godini, koje provodim odmarajući od studentskih obveza u krugu obitelji i prijatelja. Pečemo kolače, kitimo bor, izrađujemo ukrase..., ali, nažalost, uvijek prođu prebrzo, kaže studentica Josipa Ćoruša. Iako veliki broj studenata već mjesecima ranije radi na planovima za Novu godinu, većina ih prvo želi vrijeme provesti u toplini obiteljskog doma, pa onda s pjesmom i veseljem ući u novu, 2018. godinu.

I studentica Marija Marić ispričala nam je kako planira provesti blagdane. Već mjesec i pol svakog dana križam dane u kalendaru do 20. prosinca, jer tada idem doma. I evo, lagano se bliži, pakiranje kofera sve je bliže, a onda slijedi ono najljepše, doručak na božićno jutro kada će cijela obitelj biti na okupu, a onda lagane pripreme za proslavu Nove godine, priča nam Marija, studentica sestrinstva.

Odmor za dušu

Studentica Martina Marić također je podijelila s nama kako planira provesti blagdane. Budući da živim sama bez roditelja tijekom studiranja, povratak kući mi je više nego odmor za dušu.

Radujem se vremenu koje ću provesti s obitelji, ozračju koje će vladati. Zajednički kitimo bor, što nam je obiteljska tradicija, izrađujemo božićne ukrase, gledamo filmove, pravimo kolače i jela koje pravimo mama i ja, dok otac i braća bezbrižno na kraju i pojedu, priča nam kroz smijeh Martina.

Studentice s kojima smo razgovarali vjeruju da će svatko od njih doživjeti neku svoju blagdansku priču koje će se rado sjećati do sljedećih blagdana, a ostalim studentima su poručili:

- Uživajte u blagdanima jer proći će brže nego što mislite, a onda sve po starom do idućeg Božića, i proslave Nove godine. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije