Zvizdić:

Suradnja Kine i CEEC-a novi poticaj za regionalni razvoj

Zvizdić
FENA
02.04.2016.
u 10:29

 Suradnja Kine i regije centralne i istočne Europe (CEEC), ili suradnja "16+1", daje novi poticaj za regionalni razvoj, izjavio je za kinesku novinsku agenciju Xinhua predsjedatelj Vijeća ministara Bosne i Hercegovine Denis Zvizdić.

- Inicijativa "16+1" daje novi poticaj i novu energiju za povezivanje ekonomija nekoliko zemalja, lokalno i globalno, i stavlja u fokus komparativne konkurentske prednosti u regiji. Posebno smo fokusirani na kineske investitore, koji dolaze u Europu i BiH u sve većem broju i sa sve većim investicijama u poljima transporta i energetike - kazao je Zvizdić.

Također je govorio o predstojećem Sarajevo Business Forumu u svibnju, koji će biti održan u isto vrijeme kada i ekonomski i trgovinski forum "16+1".

- Ovaj forum je odlična prilika da se predstave potencijali Bosne i Hercegovine - kazao je predsjedatelj Vijeća ministara.

Sarajevo Business Forum bit će održan 4. i 5. svibnja, a na njemu će sudjelovati oko tisuću kompanija iz CEEC-a i Kine.

Bilateralna ekonomska suradnja Kine i BiH protiče bez problema, podvukao je Zvizdić, dodavši da osim projekata u energetskom odjelu, BiH također želi razviti zajedničke željezničke i cestovne projekte s Kinom.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije