sastanak u Londonu

Suradnja policija i razmjena informacija ključni za borbu protiv terorizma

terorizam
11.03.2016.
u 09:58

Razmjena informacija i operativna suradnja policija ključne su u borbi protiv terorizma, zaključeno je na sastanaka ministra unutarnjih poslova Republike Srpske (RS) Dragana Lukača s nadležnim u ministarstvima unutarnjih i vanjskih poslova Velike Britanije i Sjeverne Irske.

Lukač se, na sastanku u Londonu. sa šefom Odjeljenja za međunarodnu suradnju Ureda za sigurnost i borbu protiv terorizma MUP-a Velike Britanije i Sjeverne Irske Anandom Guha suglasio kako državljani BiH, ali i drugih zemalja koji odlaze na strana ratišta predstavljaju veliku opasnost za sigunost ne samo jedne zemlje, već i šire, te kako je to posebno polje interesovanja policija, priopćeno je danas iz MUPRS-a. 

Predstavnici MUP-a i MIP-a Velike Britanije i Sjeverne Irske istakli su da se kroz akcije, koje je Odjeljenje za sprečavanje visokotehnološkog kriminaliteta MUPRS-a realiziralo u proteklom periodu s Nacionalnom agencijom za borbu potiv kriminaliteta (National crime agency-NCA) i Metropoliten policijom (Metropolitan police), potvrđuje kako su policijski službenici spremni da se uspješno bore i s najsloženijim oblicima kompjuterskog kriminala, bez obzira na ograničene resurse, prenosi Fena.

Tijekom posjete Londonu, Lukač je obišao i Sajam sigurnosti.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?