Doznajemo

Sutra se bira novi ravnatelj Uprave za neizravno oporezivanje, najznačajniji kandidat Džakula

29.05.2016.
u 07:00

Upravni odbor Uprave za neizravno oporezivanje BiH sutra bi trebao izabrati novog ravnatelja ove državne institucije. Kako se doznaje, dostavljeno je više kandidatura, a najozbiljnije izglede za izbor ima aktualni ravnatelj Miro Džakula, piše Večernji list BiH.

U ovoj instituciji, otkako je Džakula došao na njezino vodstvo, provedena je, prije svega, unutarnja kontrola i otvoreni su deseci istraga te suspendirani službenici koji su zloupotrebljavali svoj položaj. Rezultat toga rada bilo je i otkrivanje jedne od najvećih poslijeratnih afera s Kemalom Čauševićem koji je, po detaljima istrage, uspio za sebe pribaviti golemu materijalnu korist te omogućiti desetke korupcijskih djela.

Posljednjih godina u značajnoj su mjeri porasli prihodi od prikupljanja neizravnih poreza. U najvećoj mjeri to je pridonijelo i da su se institucije na svim razinama manje zaduživale nego što je to slučaj s posuđenim novcem od domaćih i međunarodnih financijskih institucija. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?