Frama Čerin

Svečano predstavljen CD ‘Samo jedan tren’

03.08.2016.
u 09:00

U sklopu trodnevne duhovne priprave župljana za proslavu blagdana sv. Stjepana Prvomučenika, nebeskog zaštitnika župe Čerin, u nedjelju navečer nakon svete mise koju je na vanjskom oltaru pokraj župne crkve predslavio i propovijedao fra Ljubo Kurtović, na svečan je način promoviran CD Frame Čerin. Osim što je to bio veliki događaj za čerinsku Framu, koja uspješno djeluje punih 20 godina, predstavljanje CD-a doista je veliki događaj za cijelu župu i najljepši dar župljanima za blagdan sv. Stjepana. Predstavljanje CD-a Frame Čerin simbolična naziva “Samo jedan tren” započelo je izvedbom pjesme “Sigurno je srce moje”, kojom se čerinska Frama predstavila na Uskrsfestu ove godine u Zagrebu. Doznali smo da je taj CD nastao u povodu 20 godina postojanja Frame u župi Čerin. Na njemu se nalaze pjesme kojima se Frama predstavljala na različitim natjecanjima, ali i nove pjesme koje su plod samih framaša, duhovnog asistenta fra Tihomira Bazine, prof. Katje Krolo-Šarac i mnogih drugih suradnika. Program predstavljanja CD-a pripremili su i vodili framaši, pri čemu su govorili o radu Frame tijekom proteklih 20 godina, podijelili sa župljanima neka svoja sjećanja i događaje sa svojih susreta i natjecanja. Bivši duhovni asistent Frame i sadašnji čerinski župnik, fra Dario Dodig, zahvalio je framašima na trudu i radu oko ovog CD-a, ali i na njihovom radu i djelovanju u župi i šire, kazavši pritom da su framaši “neizmjerno bogatstvo naše župe” te im je poželio sreću u daljnjem radu i djelovanju. Prof. Ivana Zrimšek Šaravanja sa stručne strane predstavila je CD opisavši svekoliko vokalno i instrumentalno bogatstvo koje nudi. Čestitala je framašima na izdanom CD-u istaknuvši kako ni sami nisu svjesni koliki su vrhunski posao napravili i kako će ovo imati utjecaj na njihove živote. Prigodnim se riječima na kraju nazočnima obratio i fra Tihomir Bazina, duhovni asistent Frame Čerin, koji je najzaslužniji za izdavanje CD-a. Potanko je obrazložio sve, počevši od ideje do realizacije i izdavanja CD-a, kao i truda vremena koje su zajedno utrošili satima vježbajući i snimajući pjesme. Fra Tomislav je zahvalio svim suradnicima koji su im pomagali u radu, svima koji su ih na bilo koji način podupirali tijekom proteklih pola godine koliko je snimanje trajalo. Posebno je zahvalio svim framašima, onima koji pjevaju i onima koji nisu u glazbenoj sekciji, ali radeći druge poslove pridonose zajedništvu bratstva.

Framaši su, također, zahvalili svima koji podržavaju i prate njihov rad. Predstavljanje CD-a “Samo jedan tren” završilo je pjesmom i druženjem svih ispred župnog dvora Čerin.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?