Svečanom sjednicom Gradskog vijeća obilježen Dan Grada Čapljine

29.09.2023.
u 12:49

Povodom obilježavanja Dana grada Čapljine i blagdana sv. Franje, u dvorani kina ”Mogorjelo” održana je danas Svečana sjednica Gradskog vijeća.

Prije Svečane sjednice gradonačelnik grada Čapljina i Udruge Domovinskog rata položili su vijenac na Trgu hrvatske slobode i tako odali počast poginulim hrvatskim braniteljima.

Svečanoj sjednici, uz mnogobrojne goste iz svih sfera društvenog života, predstavnika izvršne i zakonodavne vlasti sa svih razina, predstavnika kulturnog, sportskog i vjerskog života nazočili su i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora dr. Dragan Čović i Premijer Federacije Bosne i Hercegovine Nermin Nikšić.

Sjednica je započela intoniranjem himne BiH i Lijepe naše.

Ovaj svečani čin svakako je prigoda da se izvijesti o radu vijeće kroz proteklu godinu, tom prilikom dopredsjedavajući vijeća gosp. Pere Kneževića pozdravio je sve nazočne i podnio izvještaj. Nakon izvještaja prikazan je i kratki video prilog o onome što je u Čapljini urađeno u proteklom razdoblju, kao i sve ljepote ovog grada, a potom se uzvanicima obratio gradonačelnik grada Čapljine dr. Smiljan Vidić.

Mnogo je toga učinjeno ili i započeto u ovom mandatu. Rukovodili smo se geslom da svaka generacija mora svoje zadaće riješiti, a ne ostavljati slijedećim generacijama. Vjerujem da smo u tome uspjeli. Ponosni smo i zahvalni svima koji pridonose našem razvoju, ponajprije našim građanima koji su nam to omogućili i zbog kojih smo ovdje, zahvaljujem se našem Gradskom vijeću, svim gradskim poduzećima i ustanovama, te suradnicima na njihovom zalaganju i rezultatima, a sve u korist boljitka grada i njegovih građana.

Ovom se prilikom želim zahvaliti i privatnom sektoru na njihovom doprinosu razvoju grada te ih ujedno pozivam da se još jače uključe u buduće kvalitativne promjene.

Čapljina je danas siguran i stabilan grad, te vrijednosti nemaju cijenu ni alternativu, a dogovor i uvažavanje su ključ opstojnosti i prosperiteta. Stoga, dragi sugrađani, pozivam vas da živimo i razvijamo Čapljinu kao grad uspjeha, prosperiteta, stabilnosti i sigurnosti te da živimo takvu Čapljinu jer mi to možemo i znamo – istaknuo je gradonačelnik Vidić u svome obraćanju te na kraju svim čapljinkama i čapljincima čestitao Dan grada i blagdan sv. Franje.

Nazočnima se obratio i predsjednik Hrvatskog narodnog sabora i HDZ-a BiH Dragan Čović.

Čapljina se svake godine aktivno razvija i postaje ugodno mjesto za život, svojom vizijom nastavite dalje dorađivati i razvijati Čapljinu – poručio je dr. Čović i pohvalio realizirane projekte

Vidjeli smo da je ova lokalna vlast u sinergiji gradonačelnika i vijeća uspjela realizirati sve svoje planirane aktivnosti na dobrobit stanovništva i svakog čovjeka koji živi na području ovog kraja.

Drago mi je da ste imali jasnu viziju i da ste napravili ogromne iskorake u svim segmentima koji se tiču nadležnosti lokalne zajednice, od obrazovno-odgojnog, sportskog, kulturnog života, do prometne i komunalne infrastrukture… – kazao je Čović

„Sretan sam da u ovome obraćanju i čestitkama mogu pozvati sve naše nositelje vlasti s viših razina, od županije (…), razine Federacije i jednako tako razine Vijeća ministara, ali i iz Republike Hrvatske, možemo sebe ugraditi u sve projekte grada Čapljine.

Ako ćemo u tome duhu graditi naše zajedništvo, siguran sam da ćemo potpuno uspjeti“, poručio je predsjednik Čović uz čestitke za dan grada i blagdan sv. Franje.

U glazbenom dijelu programa nastupali su učenici Glazbene škole Vladimira Pavlovića Imela Kavedžić, Marija Perić i Bernardica Miočević, te članica Gradskog zbora Čapljina Matea Kapular.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije