Zvizdić – Heemskerk

Svjetska banka je jedan od najznačajnih institucionalnih partnera BiH

Zvizdic-Heemskerk
16.04.2016.
u 18:31

Predsjedatelj Vijeća ministara BiH dr. Denis Zvizdić razgovarao je danas u Washingtonu s izvršnim direktorom Svjetske banke Frankom Heemskerkom.

Upoznao ga je s napretkom BiH u procesu EU integracija i sa stupnjem realizacije ciljeva iz Ekonomske reformske agende. Zvizdić je pohvalio suradnju i rekao da je Svjetska banka jedan od najznačajnijih institucionalnih investitora u poslijeratnoj obnovi BiH i procesima tranzicije u BiH sa preko 2,4 milijarde USD uloženih u BiH. On je naglasio i značaj savjetodavne podrške koju dobijamo u različitim oblastima.

Razgovarali su i o projektima koji se implementiraju u BiH i istaknuli vidljiv napredak u realiziranju reformskih procesa. 

Direktor Heemskerk je naglasio da je i u narednom razdoblju neophodno poticati ekonomske reforme. On je istaknuo značaj i pozitivne efekte projekta kredita za razvojnu politiku (DPL).

Zvizdić je rekao da su prioriteti Bosne i Hercegovine zapošljavanje mladih i ulaganja u komunikacijsku infrastrukturu, kao i sektor energetike, priopćeno je iz Vijeća ministara BiH.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije