Izložba pasa

Talijane, Poljake, Belgijance... oduševila izložba u Grudama

23.08.2016.
u 10:00

“Simply the best” ili “Jednostavno najbolji” odzvanjalo je u Grudama na državnoj, a možemo reći i međunarodnoj izložbi pasa svih pasmina. Tu su boravili i Belgijanci, i Poljaci, i Talijani i brojni drugi sa svojim psima, a na sceni su vidjeli europsku organizaciju u pravom smislu riječi.

- Grude su položile ispit kad je organizacija ove izložbe u pitanju. Ovo je uistinu vrhunski događaj, kazao je uime Kinološkog saveza Herceg Bosne Mirko Čolak. Pohvale za organizaciju idu Kinološkoj udruzi Grude, Općini Grude i tvrtki Violeta koja je ustupila svoj prostor i sa spomenutima organizirala vrhunsku izložbu.

Novi predsjednik udruge u Grudama Toni Šimić, uzgajivač i ljubitelj pasa, već je unio živost u udrugu. U svom govoru Šimić je zahvalio ranijem vodstvu i svima onima koji potpomažu rad udruge. Perica Jukić, predsjednik Kinološkog saveza HB, čestitao je novom predsjedniku, kao i ostalima u udruzi. - U ovom mjestu doživio sam toliko lijepih trenutaka. Ovdje ljudi znaju prihvatiti čovjeka, kazao je Jukić i čestitao na vrhunskoj organizaciji u Grudama. Dobrodošlicu nazočnima zaželio je i načelnik Ljubo Grizelj. Rekao bih jednu izreku koja glasi: “Nema loših pasa. Ima samo loših gospodara”. Među vama ovdje vidim dobre gospodare i to me raduje, kazao je Grizelj. Na izložbi je bilo više od 150 prijavljenih pasa. “Najbolji čovjekovi prijatelji” pokazali su koliko su istrenirani, a svojom sposobnošću obradovali su i starije, kao i one najmlađe. Uz pobjednike u kategorijama, ukupni pobjednik je sibirski haski CH Icily’s Diamond Doll vlasnika Sanje i Miodraga Vretenčić, drugi je njemački kratkodlaki ptičar C Lili od Starog Hrasta vlasnika Elvira Velića i doberman Pablo di Altobello Mladena Jerotijevića. Dogovoreno je i realizirano nekoliko kupoprodaja pasa. Kinološka djelatnost u Grudama tijekom godina se razvijala i njezin napredak itekako se osjeti. Oni uključeni u kinološku udrugu nastavit će proces njezina razvoja i jačanja.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?