vjerski turizam

Talijani: Mostar i Međugorje poznata su mjesta mira

13.03.2024.
u 20:37

Talijanska zrakoplovna kompanija Sky Alps objavila je početak letova na trima linijama iz Mostara. Od 2. svibnja do sredine listopada Bari će biti povezan s Mostarom. Učestalost ove veze bit će dvotjedna, s letovima predviđenim svakog četvrtka i nedjelje.

Predsjednik Zračne luke Antonio Maria Vasile s oduševljenjem je pozdravio početak ove nove veze, istaknuvši da će ona, osim što će ponuditi povoljnu mogućnost putovanja, pridonijeti jačanju gospodarskih, kulturnih, turističkih i nadasve vjerskih veza između dviju zemalja.

- Bari, Mostar, Međugorje i obližnje Sarajevo poznata su mjesta bogoslužja i mira, privlačna milijunima posjetitelja koji sudjeluju u vjerskim putovanjima koja spajaju teritorije i duše - poručio je. Vasile je izrazio uvjerenje da će nova ruta olakšati relevantnu kulturnu i duhovnu razmjenu. Istaknuo je kako vjerski turizam može biti idealan most za izgradnju skladnijeg svijeta koji pruža više podrške. Nova veza između Barija i Mostara odgovara potrebama vjernika iz talijanske regije Puglie, koji će sada moći stići u BiH za manje od sat vremena, a ujedno će biti olakšani posjeti bogomoljama i drugim vjerskim objektima u Hrvatskoj.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije