Tesla predstavila svoj najjači najmanji automobil, stiže i u Hrvatsku, a znamo i koja je cijena

24.04.2024.
u 08:39

tesla Model 3 je najmanji automobil u ponudi ovog električnog proizvođača, a koji je sada dobio i najjaču verziju koja je dostupna i u Hrvatskoj, piše N1.

Kako navodi Tesla, cilj im je bio kreirati pristupačan, zabavan i svestran sportski automobil koji oduševljava pri vožnji.

Model 3 Performance je predstavljen prije šest godina, a ovo je njegova nova verzija poboljšane platforme, ali i dizajna. Pokreće ga pogonska jedinica najnovije generacije koja daje više od 460 konjskih snaga, omogućuje ubrzavanje od 0 do 100 km/h za samo 3,1 sekundi te maksimalnu brzinu od 262 km/h.

Tesla

Ovu dodatno snagu na cestu prenose veliki 20” kotači od kovanog aluminija s novim gumama visokih performansi.

Potpuno novo na vozilu Model 3 Performance je novi sustav Tesla Vehicle Dynamics Controller (VDC) koji omogućuje vrhunske performanse, ali uz svakodnevnu upotrebljivost. Šasija je također nadograđena, kočnice su visokih performansi i uvedena je funkcija Track Mode.

Tesla

Trkačke kočnice dolaze kao standardna oprema, imaju veća toplinska ograničenja i izdržljivije su. Model 3 Performance ističu crvene kočione čeljusti. Osim toga, vidljiva su i nova prednja i stražnja maska, a aerodinamičnost je poboljšana zajedno sa stražnjim difuzerom i spojlerom od karbonskih vlakana.

Tesla

Nova sportska sjedala u unutrašnjosti imaju poboljšani bočni oslonac, što pruža veću podršku tijelu bočno pri vožnji kroz zavoje i dinamičnoj vožnji. Ujedno imaju mogućnost grijanja i ventilacije. Presvlaka od karbonskih vlakana s ističe ovaj model od ostalih verzija.

Tesla

Početna cijena vozila Model 3 je 55.990 eura u Hrvatskoj, a isporuke počinju u 2. kvartalu. Dodajmo i kako standardna verzija Modela 3 starta s cijenom od 41.990 eura.

Tesla

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije