‘PR Days Mostariensis’

Tomić: Želimo istraživati trendove u odnosima s javnošću, dati im dubinu i znanstveni pristup

tomic
28.11.2016.
u 10:00

“PR Days Mostariensis” međunarodna je znanstveno-stručna konferencija koja će se održati na Filozofskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru 28. i 29. studenoga u amfiteatru “Vjekoslav Klaić”. Na konferenciji će sudjelovati brojni stručnjaci iz područja odnosa s javnošću, dok će svoja izlaganja imati Krešimir Macan, prof. dr. sc. Božo Skoko, prof. dr. sc. Zoran Tomić, dr. Damir Jugo, doc. dr. Đorđe Obradović, Vesna Beganović i mr. Alisa Vrabac.

Prvoga dana konferencije bit će predstavljeni rezultati istraživanja o stanju struke odnosa s javnošću u Bosni i Hercegovini, koje je vodio Filozofski fakultet.

Ciljevi PR Daya Mostariensis su prezentirati, promovirati te analizirati i istražiti suvremene trendove odnosa s javnošću, podijeliti stečene spoznaje i iskustva znanstvenika i praktičara s područja odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija, otvoriti dijalog i raspravu s naglaskom na istraživanja i buduće trendove u profesiji i srodnim disciplinama, pratiti rad mladih znanstvenika i praktičara te ih poticati na stvaranje i prihvaćanja profesionalnih standarda i etičkih načela, kao i nagrađivati izvrsnost na navedenom komunikacijskom području.

Važnost ove konferencije naglašena je u znanstvenom pristupu jer je ovo prva konferencija koja se oslanja na jednu akademsku instituciju. “Ovim pristupom želimo istraživati trendove u odnosima s javnošću, dati im dubinu i znanstveni pristup. Po tome se razlikujemo od stručnih konferencija u okruženju. U projekt je uključeno desetak doktora znanosti i magistara.

Važna će uloga biti i studenata odnosa s javnošću. Dakako, praktičari su nam važna ciljana skupina”, kazao je prof. dr. sc. Zoran Tomić, predsjednik Organizacijskog odbora konferencije, ujedno i jedan od izlagača.

“PR Days Mostariensis” je konferencija s područja odnosa s javnošću, integrirane komunikacije i medija koja će se održavati svake godine u zadnjem tjednu studenoga u Mostaru ili nekom drugom gradu. Organizatori su Studij odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru, agencija Media res i Udruga studenata odnosa s javnošću Filozofskog fakulteta PRUMO.•

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?