Igor Crnadak

Treba iskoristiti novo euopsko raspoloženje

igor crnadak
27.01.2016.
u 21:50

Ministar vanjskih poslova BiH Igor Crnadak ocijenio je večeras u Beču da treba iskoristiti novo europsko raspoloženje, najavivši da će Sarajevo 15. veljače predati zahtjev za pristupanje EU.

On je, nakon razgovora s austrijskim ministrom vanjskih poslova Sebastianom Kurzom, ukazao kako već godinu dana EU pridaje prednost socijalnim i ekonomskim reformama u Bosni i Hercegovini, kao i borbi protiv korupcije nad ustavnim reformama. To je, prema njegovim riječima, omogućilo mnoge promjene.

Sarajevo, kako ističe, spoznaje da je dobrodošlo kao članica europske obitelji. Vezano za džihadiste Crnadak je kazao da BiH čini sve u borbi protiv terorizma, te je rekao kako je s tim u vezi već bilo presuda i da prestoji 20 drugih sudskih procesa.

Crnadak je doputovao u Beč povodom svečanog početka godine kulture Austrije posvećene Bosni i Hercegovini. Protekla godina kulture Austrije bila je posvećena Srbiji, a težište i ove godine ostalo je na Balkanu.

„Austriju i BiHpovezuje dugogodišnje tijesno partnerstvo i prijateljstvo, koje se zasniva na tijesnim povijesnim, kulturnim, ekonomskim i ljudskim odnosima dvije zemlje“, naglasio je Kurz. Zapadni Balkan je težište vanjske politike Austrije, a time i kulturne suradnje, dodao je on ističući da će tijekom ove godine biti održan niz manifestacija u dvije zemlje s naglaskom na kulturnu vezu i dijalog civilnih društava.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije