Puljić:

Treba nam pobjeda nad zlom

Puljić:
28.03.2016.
u 13:01

Nadbiskup metropolit vrhbosanski kardinal Vinko Puljić danas je na uskrsnom prijemu predstavnicima državne, entitetskih i lokalnih vlasti, vjerskih institucija, te diplomatskog kora poručio kako BiH treba voljeti i izgrađivati da bi se svi u njoj osjećali sigurni i kod kuće.

- U tom duhu želim da ovakva druženja stvaraju klimu da slavlje pređe u život - izjavio je Puljić u svećeničkom domu Vrhbosanske nadbiskupije u Sarajevu.

Navodeći kako je ovogodišnji Uskrs pao u sjenu presude Haškog tribunala Radovanu Karadžiću, ukazao je na potrebu da se u ljudskim dušama dogodi pobjeda nad zlom.

Iako je osuđen čovjek odgovoran za zločine, naglašava da korijeni zločinstva žive u ideologiji, te se ne događa katarza, do koje bi, smatra, trebali dovesti ljudski sudovi.

- Valja mijenjati ovaj mentalitet, koji vlada u politici koja je nadmoćnija:“mi ćemo vama dati“...Nema nitko vlasti davati ono što po pravu i naravi pripada, nego vlast mora priznati i provesti“- istakao je Puljić.

U tom ozračju, zaključio je kako se „pravo na rad ne daje nego se stvaraju uvjeti da se ta prava ostvaruju“, kao i to da „pravo na vjerski, kulturni i nacionalni identitet ne daje ni stranka ni država nego osigurava ostvarenja tih prava“. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije