Republika Srpska

Trećina vozača ne koristi sigurnosni pojas, a djecu ne voze u sjedalicama

11.03.2016.
u 09:00

Rezultati pojačane kontrole sudionika u prometu, koju je na području RS-a provela Uprava policije Ministarstva unutarnjih poslova, pokazali su da od kontroliranih 26.867 sudionika u prometu 8131 vozač ili 32,69 posto nije koristilo sigurnosni pojas.

Kontrola koja je provedena tijekom veljače pokazala je da je u činjenju ovog prekršaja zatečeno i 318 suvozača, a od 301 djeteta mlađeg od 12 godina, koja su bila u kontroliranim vozilima, čak 116 nije koristilo sigurnosnu sjedalicu, navodi se u priopćenju MUP-a RS-a. Alarmantan podatak je da su u kontrolama na području CJS Doboj, u svim kontroliranim vozilima, zatečena djeca koja nisu koristila sigurnosnu sjedalicu.

Na području CJS Prijedor policija je kontrolama utvrdila da od 46 kontroliranih putnika - djece njih 39 ili 84,78 posto ne koristi sigurnosnu sjedalicu. S obzirom da je praćenjem stanja sigurnosti prometa na cestama RS-a u prošloj godini uočeno da je povećan broj poginulih, teško i lakše ozlijeđenih osoba za 15,1 posto u odnosu na 2014., dolazi se do zaključka da je stupanj korištenja sigurnosnih pojaseva i sigurnosnih sjedalica za djecu vrlo nizak i da je nekorištenje istih značajno doprinijelo povećanju broja nastradalih u prometu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?