istraga

Tužiteljstvo BiH provodi istragu protiv Dragana Mektića

Dragan Mektić
05.04.2019.
u 14:15

Tužiteljstvo Bosne i Hercegovine naredilo je sprovođenje istrage protiv ministra sigurnosti BiH Dragana Mektića, prenosi Klix.ba

"U skladu sa ranijom informacijom, da će javnost bit obaviještena o aktivnostima Tužiteljstva BiH nakon informacije od 3. travnja 2019. godine, Tužiteljstvo BiH informira javnost da je donijelo naredbu o provođenju istrage protiv Dragana Mektića", priopćeno je iz Tužiteljstvo BiH. 

Naredba o provođenju istrage donesena je nakon što je u radu na predmetu Tužiteljstvo BiH došlo do više dokaza o postojanju osnova sumnje o počinjenim kaznenim djelima zloupotreba položaja ili ovlasti, odavanje tajnih podataka te davanje lažnog iskaza.

"Naime, iz do sada prikupljenih dokaza proizlazi osnov sumnje da je navedni kao odgovorna osoba, u svojstvu ministra sigurnosti u Vijeću ministara BiH, pribavio određene povjerljive podatke, a potom ih na različite načine, iako je znao da je obvezan čuvati tajne podatke, podijelio sa osobama koje nemaju ovlasti za pristup podacima sa oznakom tajnosti, a potom neistinito obavještavao javnost, te u konačnici dao lažan iskaz u Tužiteljstvu  BiH, što je prouzročilo teške posljedice za sigurnost, vladavinu prava i ugled Bosne i Hercegovine", priopćeno je iz Tužiteljstvu BiH.

Zaključili su da će u tijeku istrage biti tretirani dokumenti i dokazi sa oznakama tajnosti i da će predmet idućem razdoblju dobiti oznaku tajnosti.

Istraga protiv ministra sigurnosti BiH je otvorena zbog odavanja informacija o navodnim aktivnostima obavještajaca i diplomata Hrvatske u naoružavanju selefija iz BiH. 

 

Komentara 1

GM
goran.milic2
15:38 05.04.2019.

S obzirom da je Gordana Tadic u rodu sa Mijom Kresicem,Matom Djakovicem, da je obustavila predmaet protiv kladionica, jer jednoj izdaje poslovni prostor...sta se drugo moglo ocekivati...logican slijed dogadjaja, kada su rodjacke veze u pitanju i kada nema profesionalnog odnosa prema poslu, a za znanje da ne komentrisem....nije ni cudo sto mladi,obrazovni,napustaju BiH i Hrvatsku....

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije