POREZNA UPRAVA FBIH

U 70 "brzih kontrola" zatečeno 15 neprijavljenih radnika

inspekcija
16.06.2022.
u 18:53

Kontrole su izvršene na području Bugojna, Busovače, Kiseljaka, Kreševa, Jajca, Donjeg Vakufa, Lukavca, Banovića i Kladnja.

Inspektori Porezne uprave FBiH - županijskih poreznih ureda Novi Travnik i Tuzla izvršili su 70 inspekcijskih brzih kontrola kojim su bili obuhvaćeni porezni obveznici koji obavljaju djelatnost trgovine, ugostiteljstva, priređivanja igara na sreću, pekarstva, autoservisa i druge uslužne djelatnosti.

U tim kontrolama otkriveno je 15 neprijavljenih radnika, 15 obveznika koji nisu izdavali fiskalne račune i jedan objekt koji je radio bez odobrenja za rad nadležnog tijela.

Kontrole su izvršene na području Bugojna, Busovače, Kiseljaka, Kreševa, Jajca, Donjeg Vakufa, Lukavca, Banovića i Kladnja.

Zbog utvrđenih nepravilnosti: zapošljavanje neprijavljenih radnika, neevidentiranje prometa putem fiskalnog uređaja i rad bez odobrenja, doneseno je devet rješenja o zabrani obavljanja poslovne djelatnosti, zapečaćeno je sedam objekata i izdan je 41 prekršajni nalog s ukupno izrečenim novčanim kaznama u iznosu 90.700 KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije