Vrijeme

U BiH danas nestabilno vrijeme, od sredine dana širom zemlje povremeni lokalni pljuskovi

25.04.2024.
u 08:49

U Bosni je jutros pretežito oblačno vrijeme. Sunčanije je na području Hercegovine i na jugozapadu Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 8.00 sati (°C): Bjelašnica -4; Livno 0; Ivan-sedlo 1; Široki Brijeg i Sokolac 2; Bihać i Bugojno 4; Sanski Most i Sarajevo 5; Banja Luka, Bijeljina, Doboj, Gradačac, Prijedor i Tuzla 6; Srebrenica i Zenica 7; Mostar, Trebinje i Zvornik 8 i Neum 9 stupnjeva.

Danas u Bosni i Hercegovini promjenljiva naoblaka i nestabilno vrijeme. Od sredine dana prema večernjim satima širom zemlje se očekuju povremeni lokalni pljuskovi. Može biti i slabe grmljavine. Vjetar slab, u Bosni istočnog i sjeveroistočnog smjera, a u Hercegovini jugo. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 9 i 14 , na jugu zemlje do 18 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno dio prijepodneva, a zatim djelomično smanjenje oblačnosti. Povremeno može padati kiša u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 12 stupnjeva Celzija, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije