prognoza

U BiH umjereno do pretežito oblačno

01.11.2018.
u 08:48

U Bosni i Hercegovini jutros je umjereno do pretežito oblačno vrijeme. Temperature zraka u 08:00 sati: Bugojno 4 stupnja, Bjelašnica, Jajce, Prijedor, Sanski Most i Zenica 6, Doboj i Sokolac 7, Banja Luka i Tuzla 8, Brčko 9, Bijeljina, Gradačac i Ivan-sedlo 10, Bihać i Sarajevo 11, Široki Brijeg 13, Livno, Mostar i Trebinje 14, Stolac 15, Grude 16 i Neum 17 stupnjeva.

U Bosni i Hercegovini danas će jače naoblačenje s juga od poslijepodnevnih sati prema kraju dana uvjetovati kišu. Glavnina padavina u Hercegovini i jugozapadnom dijelu Bosne. U većem dijelu Bosne slabije padavine. Vjetar umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 23, na sjeveru i sjeveroistoku Bosne i do 25 stupnjeva.

U Sarajevu sunčanije prijepodne, u drugoj polovici dana naoblačenje. Slaba kiša krajem dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 18 stepeni, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije