BIHAMK

U kotlinama i uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost

27.10.2022.
u 07:45

Na dionicama u kotlinama i uz riječne tokove magla smanjuje vidljivost, pa se vozači mole da voze maksimalno oprezno i da drže odstojanje između vozila. Skreće se pažnja i na sitne odrone kamenja na kolnik.

Do sutra, 28. listopada za promet je zatvorena novoizgrađena dionica autoputa Tarčin-Ivan, a promet preusmjeren na magistralni put M-17 Tarčin-Bradina.

U tijeku su sanacijski radovi na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrižja za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip) zbog čega vozila iz pravca Sarajeva saobraćaju usporeno, jednim trakom, dok se vozila iz pravca Vogošće preusmjeravaju na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva).

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Žitomislići-Počitelj, svaki dan osim nedjelje i blagdana dolazi do obustave prometa u terminima od 09.00 do 12.15 sati i od 13.15 do 15.00 sati.

Zbog sanacije magistralnog puta Nevesinje-Mostar, svakog dana (osim nedelje) od 08.00 do 17.00 sati obustavlja se promet na dijelu od Nevesinja do mjesta Velagić. Za vrijeme obustave promet se preusmjerava alternativnim pravcima Nevesinje-Zijemlje-Ruišta-Mostar ili Nevesinje-Berkovići-Stolac-Mostar.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, promet je obustavljen na raskrižju magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Zbog radova na asfaltiranju danas od 07.00 do 16.00 sati obustavlja se promet na dionici regionalnog puta R-445 Zenica-Lašva. Za vrijeme ove obustave promet će se preusmjeriti na magistralni put M-17 Lašva-Zenica.

Na magistralnom putu M-17 na semaforiziranom raskršću u Konjicu, danas i sutra 27. i 28. listopada izvodit će se radovi na redovitom održavanju svjetlosne signalizacije, zbog čega je moguće sporije prometovanje.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tokom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom. U noćnim satima (22-06 sati) promet se obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnom putu Bihać-Bosanski Petrovac.

Na graničnim prijelazima zadržavanja nisu duža od 30 minuta, saopćeno je iz BIHAMK-a.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije