Daria Kuljić

“U Mostaru sam naučila poštovati 
i prihvaćati bogatstvo različitosti”

07.09.2016.
u 11:00

Za nju proteklih dana govore da je najmoćnija voditeljica u Hrvatskoj. Pogađate, riječ je o Dariji Kuljić koja je naslijedila Georga Platzera na čelu zagrebačke Ikee. S obzirom na to da Platzer dolazi tamo gdje se otvaraju nove Ikee pa ga nasljeđuje uglavnom domaći kadar, to se dogodilo i u Hrvatskoj. A ovdašnju javnost priča je zaintrigirala kad se doznalo da je ova u svijetu poznata modna dizajnerica koja se profesionalno usavršavala i izučavala u Londonu, rođena u Mostaru. - Imala sam 23 godine kad sam napustila Mostar, a živjela sam u dijelu grada poznatom kao Avenija. U Mostar dolazim jako često jer imam veliku obitelj koju redovito posjećujem, govori za “Večernji list” nova voditeljica Ikee. Priznaje nam kako ju je njezin Mostar obogatio u svakom pogledu. Njegova širina pomogla joj je u budućem shvaćanju okruženja kojem je bila izložena i u kojem je djelovala. - U Mostaru sam dobila dobre temelje jer sam od svojih roditelja i obitelji naučila poštovati i prihvaćati bogatstvo različitosti i cijeniti ljude po tome jesu li dobre osobe ili ne, a ne po tome koje ime nose ili odakle dolaze, ističe. S obzirom na to da bi i građani BiH voljeli vidjeti Ikeu u ovoj državi, upitali smo Dariju o budućim planovima ovog brenda.

- Trenutačno smo fokusirani na otvaranje robne kuće u Beogradu koje se očekuje sljedeće godine, a nakon toga slijedi Ljubljana. Za sada ne postoji odluka na razini Ikea grupe o otvaranju robne kuće u BiH, no BiH je već uključena u poslovanje tvrtke Ikea preko svoje mreže dobavljača. Naime, nekoliko proizvođača u BiH proizvodi Ikein namještaj koji se distribuira u Ikeine robne kuće diljem svijeta, na što smo jako ponosni, govori za kraj. •

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?