Granična policija BiH

U pet mjeseci oduzeto 69 krivotvorenih dokumenata

Granična policija BiH
04.07.2016.
u 12:25

Oduzeto je 14 putovnica, 12 CEMT dozvola, 13 zelenih kartona, osam osobnih iskaznica, sedam vozačkih i dvije prometne dozvole, tri vize i dr.

Granična policija BiH oglasila se priopćenjem za javnost u kojem je istaknuto kako ta služba bilježi sve bolje rezultate u otkrivanju krivotvorenih dokumenata što je, kako se navodi, vrlo značajno za suzbijanje ilegalnih migracija i drugih zloupotreba prilikom prelaska državne granice.

U priopćenju je istaknuto kako su u prvih pet mjeseci 2016. godine pripadnici GP BiH u 54 slučaja privremeno oduzeli 69 dokumenata za koje postoji sumnja da su krivotvoreni. Oduzeto je 14 putovnica, 12 CEMT dozvola, 13 zelenih kartona, osam osobnih iskaznica, sedam vozačkih i dvije prometne dozvole, tri vize i dr.

U 2015. godini u 99 slučajeva privremeno je oduzeto 111 dokumenata. Među njima je 31 putovnica, 27 zelenih kartona, 21 CEMT dozvola, devet prometnih i pet vozačkih dozvola, te pet osobnih iskaznica. Zbog sumnje da su krivotvorene, privremeno su oduzimane i dozvole za izvanlinijski prijevoz putnika ili tereta, ugovori o najmu vozila, licence za vozila, iskaznice za vozače i fakture za uvoz vozila.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?