porazni podaci

U RS godišnje 50 mladih oboli od malignih bolesti

28.08.2019.
u 13:34

Na području Republike Srpske od malignih bolesti godišnje prosječno oboli oko 50 osoba mlađih od 18 godina.

Šefica Odjela hematoonkoligije na Pedijatrijskoj klinici Kliničkog centra RS-a Jelica Predojević-Samardžić upozorila je da se broj djece s malignim bolestima povećava te da trenutno na tom odjelu boravi njih osam koji su u različitim fazama liječenja. 

-Njihovo izlječenje je ono što naš posao čini vrijednim i pruža stimulus za daljnje aktivnosti - kazala je Predojević-Samardžić u Banjoj Luci na šestoj regionalnoj konvenciji mladih liječenih od raka u djetinjstvu.

Entitetski ministar zdravlja i socijalne zaštite Alen Šeranić rekao je da oni koji su se izliječili od malignih bolesti motiviraju na stvaranje boljeg društva u cjelini, koje treba pomoći tim pacijentima.

Šeranić je istaknuo da nadležne institucije čine sve kako bi pacijentima osigurale adekvatan, kvalitetan i siguran lijek. 

Osnivač aktivne grupe mladih liječenih od raka s teritorija RS Miloš Malešević rekao je da skup u Banjoj Luci sudionicima pruža priliku da shvate da nisu sami, da rak nije bauk i da postoji nada i za život poslije te bolesti. 

Konvenciji, koja će trajati do petka, 30. kolovoza nazoči 48 mladih izliječenih od raka, iz Srbije, Crne Gore, Hrvatske, Sjeverne Makedonije i BiH. 

Skup je organizovalo Udruženje roditelja djece oboljele od malignih oboljenja „Iskra“ i Mreže mladih izliječenih od raka u Republici Srpskoj - Mladice.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije