Sarajevo

U subotu zakazana mirna šetnja za Mahira Rakovca

Mahir
18.01.2016.
u 22:07

Četdredeset dana nakon smrti 14-godišnjeg Mahira Rakovca, u subotu 23. siječnja, s početkom u 13 sati održat će se mirna šetnja za Mahira, prenosi Prvi.tv

Poziv svim građanima za mirnu šetnju objavljen je na Facebook grupi "Pravda za Mahira", a kolona će krenuti ispred Trga djece Sarajeva prema Marijin dvoru do Zgrade zajedničkih institucija, piše N1.

"Cilj šetnje je sjećanje na Mahira i sve druge žrtve vršnjačkog nasilja. Cilj je također pokazati nadležnima da ne odustajemo u našoj potrazi za istinom, kao i da ćemo istrajati u borbi da krivci, tko god da su oni, na pravi način odgovaraju za ono što su učinili ili propustili da učine, kako se nikad više ne bi desilo da ovakva nedjela prođu neprimjećeno i nekažnjeno.

Usprkos svemu što je proživljavao, Mahir je živio i otišao tiho i dostojanstveno. Molimo sve sudionike da uz svu svoju bol zbog nepravde dozvole da i šetnja koju posvećujemo njemu bude dostojanstvena - bez buke, uzvika, zviždaljki, transparenata, ili bilo kakvog narušavanja reda i mira. Svim sudionicima će tijekom šetnje biti podijeljene ljubičaste vrpce - simbol borbe protiv nasilja nad djecom.

Nadamo se da ćete nam se pridružiti u što većem broju i da ćemo se, uz minutu šutnje, molitvu, ili bilo koji drugi mirni i dostojanstveni način, sjetiti ne samo Mahira, nego i svih nevinih žrtava nepravde i zatvaranja očiju pred zlom", navodi se u pozivu.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?