PONOVLJENO SUĐENJE

Ubojstva u splitskom Varošu: Filip Zavadlav osuđen na 40 godina zatvora

24.10.2023.
u 13:46

Filip Zavadlav osuđen je na 40 godina zatvora na ponovljenom suđenju za trostruko ubojstvo u splitskom Varošu. Za svako ubojstvo osuđen je sa po 15 godina

Filipu Zavadlavu na Županijskom sudu u Splitu izrečena je presuda za trostruko teško ubojstvo Marina Bobana (25), Jurice Torlaka (37) i Marina Ožića Paića (25) u siječnju 2020. godine u splitskom Varošu. Za svako ubojstvo dobio je po 15 godina zatvora, a osuđen je na jedinstvenu kaznu od 40 godina. 

Podsjetimo, riječ je o ponovljenom suđenju na kojem je sudsko vijeće pod predsjedanjem Višnje Strinić trebalo utvrditi motiv počinjenja djela. Naime, prvom presudom osuđen je na 40 godina zatvora, međutim Visoki kazneni sud ukinuo ju je presudu tražeći da se utvrdi motiv ubojstava.

Na drugom, ponovljenom suđenju, iako je cijelo vrijeme isticao kako je ubrojiv, služio se stručnim, pravnim terminima i nastojao parirati sutkinji Strinić, (nije se libio reći joj kako njezin posao zna bolje od nje), svojim ponašanjem i izgledom kao da je htio poručiti suprotno.

Na jednom ročištu sudu se obraćao isključivo na talijanskom jeziku, a na sljedećem, kada je pročitano psihijatrijsko vještačenje kojim je još jednom utvrđeno da je raspravno sposoban, tvrdio je kako je iznenađen svime jer on talijanski uopće ne govori. 

Svjedoke je ispitivao, dobacivao je, upadao u riječ, uvijek na rubu da bude izbačen iz sudnice, što mu se jednom i dogodilo kada je ometao gledanje snimki ubojstava uporno tvrdeći kako on nije osoba na snimkama. Nastojao je šokirati i svojim izgledom. Dolazio je i u bijelom odijelu i s kravatom, ali i u hipi izdanju, neobrijan i neočešljan s maramom oko glave.

Promijenio je šest odvjetnika. Najduže ga je branio Branko Šerić, kojega je nakon otkazivanja punomoći zamijenilo niz odvjetnika po službenoj dužnosti, koji se nisu dugo zadržali, nakon kojih je angažirao Doris Koštu. Međutim i njoj je otkazao punomoć i to usred ročišta,u sudnici i sada ga opet brani odvjetnik po službenoj dužnosti, Toni Vukićević.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije