Bihać

Učenici KŠC „Ivan Pavao II“ obilježili 24. obljetnicu Vukovarske kalvarije

obljetnica
Foto: Samir Tulić/Vecernji.ba
1/4
19.11.2015.
u 10:12

Svi okupljeni upalili su svijeće duž pješačke staze u neposrednoj blizini zgrade Katoličkoga školskog centra „Ivan Pavao II“ u Bihaću.

U organizaciji Katoličkoga školskog centra “Ivan Pavao II.” u Bihaću u večer osamnaestoga dana studenoga u istoimenoj školi prigodno je obilježena dvadeset i četvrta obljetnica stradanja civilnoga stanovništva grada Vukovara nakon okupacije srpskih paravojnih snaga i JNA 18. studenoga 1991. godine. I ove godine učenici sva četiri razreda KŠC „Ivan Pavao II“ recitacijama su se prisjetili vukovarske kalvarije, te u prepunom amfiteatru škole izveli prigodan program kojim su okupljene podsjetili na tragične događaje u Vukovaru krajem 1991. godine.

Prisjećanje na stradanja svih civila.

Zahvalivši se svim učenicima na prisustvu, prof. Franjo Jurić, kazao je kako se i ove godine učenici KŠC „Ivan Pavao II“ u Bihaću kroz prisjećanje na stradanja civila Vukovara prisjećaju i stradanja civila u Škabrnji, Prijedoru i Srebrenici ali i svim mjestima u kojima su od srpskih zločinaca stradali nevini ljudi. - Moramo se prisjećati svega što se zbivalo u domovinskim ratovima u Hrvatskoj i našoj domovini Bosni i Hercegovini i upravo ovakve manifestacije najbolji su put da nikad ne zaboravimo žrtve zločina i genocida koji su počinjeni nad bošnjačkim i hrvatskim narodom, kazao je profesor Jurić.

Poruka tolerancije

Ovogodišnjem obilježavanju obljetnice okupacije Vukovara i stradanja civilnoga stanovništva nazočio je i Emdžad Galijašević, gradonačelnik Bihaća, kazavši kako se kroz obilježavanje obljetnica stradanja civila u Vukovaru i Srebrenici šalje poruka tolerancije, mira i suživota, ali i poruka da se zločin nikad neće zaboraviti. - Bišćani su svoju multikulturalnost, toleranciju i suživot odavno pokazali i time poslali poruku da smo grad koji ima srce, a to srce i hrabrost pokazali smo i u Domovinskome ratu kad su naši branitelji herojskom i časnom borbom spriječili da Bihać doživi sudbinu Vukovara i Srebrenice. Stoga se svi moramo prisjećati tužnih trenutaka kako bi spriječili da se ponove bilo komu i bilo kad, kazao je gradonačelnik Galijašević. Na kraju manifestacije svi okupljeni upalili su svijeće duž pješačke staze u neposrednoj blizini zgrade Katoličkoga školskog centra „Ivan Pavao II“ u Bihaću.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?