Sarajevo

Učenje arapskog i turskog jezika sve zastupljenije u školama

skola
12.03.2016.
u 11:00

Fenomen izučavanja turskog i arapskog jezika u sarajevskim osnovnim i srednjim školama sve je zastupljeniji. Naime, u pet osnovnih škola izučava se arapski, a u devet turski jezik. Kada su u pitanju srednje škole, u dvije je zastupljen arapski, a u tri turski jezik. Uvođenje turskog jezika u nastavne procese svih razina obrazovanja u odgojno-obrazovnim ustanovama Sarajevske županije počelo je u lipnju prošle godine, kada je Ministarstvo za obrazovanje, znanost i mlade SŽ-a od Vlade dobilo suglasnost za uvođenje ovoga jezika u škole. Kako ističu sugovornici iz dviju osnovnih škola u SŽ-u gdje se izučavaju turski i arapski jezik, učenici su do sada pokazali veliko zanimanje, posebice za turski jezik, stoga se sama nametnula činjenica za uvođenje ovoga jezika u škole. “U našoj školi arapski jezik se izučava i više od 15 godina, a za turski smo se opredijelili prije dvije godine. Učenicima su ponuđene ankete koje su oni zajedno s roditeljima popunili i one su nam najbolji pokazatelj što naša djeca žele. Engleski, njemački i arapski kod nas su prvi, a turski drugi strani jezik. U Beogradu također postoji katedra za izučavanje turskoj jezika u osnovnim školama, s kojom mi vrlo dobroj surađujemo”, kazao je za portal Klix.ba Mirsad Lelo, ravnatelj sarajevske Osnovne škole “Vrhbosna”.

Istaknuo je također kako su djeca zadovoljna izučavanjem turskog jezika, te da ih je u školi trenutačno 40-ak, dok njih 20 pohađa sate arapskog jezika. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?