BIHAMK

Učestali odroni na kolnicima

08.11.2022.
u 07:42

Na putevima u Bosni i Hercegovini prometuje se po mjestimično vlažnim kolnicima, a na pojedinim dionicama i vidljivost je smanjena zbog magle ili niske oblačnosti. Skreće se pažnja i na učestale odrone i savjetuje opreznija vožnja.

Na magistralnom putu Žitomislići-Počitelj svaki dan osim nedjelje i blagdana dolazi do obustava prometa od 09 do 12 :15 sati i od 13:15 do 15 sati.

Povremene polusatne obustaveprometa zbog deminiranja terena aktualne su od 08 do 16 sati na magistralnom putu Srebrenik-Orašje, dionici Cerik-pijaca „Arizona“. Za vrijeme obustave u funkciji je alternativni pravac Cerik-Brčko-Orašje.

U tijeku su sanacijski radovi na dionici magistralnog puta M-18 Sarajevo-Vogošća u ulici Alipašina (od raskrižja za stadion "Asim Ferhatović Hase" do naselja Šip). Vozila iz pravca Sarajeva prometuju jednim trakom, dok su vozila iz pravca Vogošće preusmjerena na alternativni pravac (kroz ulicu Jukićeva). Na ovoj dionici dosta je usporeno prometovanje, posebno u jutarnjim i poslijepodnevnim satima.

Zbog izvođenja radova na izgradnji obilaznice Donji Vakuf, promet je obustavljen na raskrižju magistralnih puteva (M-5 i M-16) u Donjem Vakufu i preusmjeren na privremenu obilaznicu.

Na magistralnom putu Jajce-Donji Vakuf zbog radova u tunelu Skela, tijekom dana prometuje se naizmjenično, jednim trakom, dok se u noćnim satima (22-06 sati) promet obustavlja i preusmjerava na obilaznicu oko tunela.

Sporije zbog radova prometuje se i na dionici autoputa A-1 Zenica sjever-Zenica jug, kao i na magistralnim putevima: Bihać-Bosanski Petrovac, Konjic-Jablanica i Živinice-Đurđevik.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

Iz BIHAMK-a napominju vozače da je posjedovanje zimske opreme zakonski obvezno.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?