‘Europski građanin’

Udruzi ‘Fra Mladen Hrkać’ dodjela priznanja

11.10.2016.
u 08:00

Humanitarna udruga “Fra Mladen Hrkać” dobit će prestižnu nagradu “Europski građanin” za 2016. godinu na svečanosti koja će se 12. i 13. listopada održati u Bruxellesu.

Nagrada EU parlamenta

Ta je udruga jedna od 50 dobitnika nagrade koju Europski parlament svake godine dodjeljuje za iznimna postignuća u promicanju boljeg uzajamnog razumijevanja i jače povezanosti građana država članica te olakšavanje prekogranične i transnacionalne suradnje unutar EU-a.

HU “Fra Mladen Hrkać” za nagradu “Europski građanin” nominirao je hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Davor Ivo Stier, a odabrao žiri u sastavu osam hrvatskih zastupnika. Pobjednike je izabrao 1. lipnja Odbor za nagradu “Europski građanin” Europskog parlamenta, kojim je predsjedala potpredsjednica EP-a Sylvie Guillaume (Francuska), a čiji su članovi bili potpredsjednici Ildiko Gallo-Pelcz (Mađarska), Anneli Jaatteemaki (Finska) te Dimitrios Papadimoulis (Grčka), kao i bivši predsjednik EP-a Enrique Baron (Španjolska).

Humanitarna udruga “Fra Mladen Hrkać”, osnovana 16. lipnja 2012. godine u Zagrebu, pomaže osobama sa zdravstvenim poteškoćama i njihovim obiteljima koje dolaze u Zagreb na liječenje. Pružanje pomoći ogleda se u vidu osiguranja smještaja, prehrane, sufinanciranja troškova prijevoza, potpore pri rješavanju administrativnih zahtjeva i prepreka te pri nastavku školovanja. Volonteri i članovi Udruge dočekuju korisnike prilikom njihovog dolaska u Zagreb, svakodnevno obilaze pacijente koji se nalaze na liječenju u nekoj od zagrebačkih bolnica, donose gotov kuhani obrok, pomažu korisnicima mlađima od 18 godina u školovanju te pomažu članovima njihovih obitelji za vrijeme njihovog boravka u Zagrebu.

Velika humanost

Udruga je do sada pomogla više stotina osoba sa zdravstvenim poteškoćama s područja Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske koje su dolazile na liječenje u Zagreb. Udruga “Fra Mladen Hrkać” svojim djelovanjem nastoji pružiti svu potrebnu pomoć oboljelim osobama i njihovim obiteljima kako bi se izbjegle sve materijalne i psihičke poteškoće tijekom liječenja, s ciljem unapređivanja kvalitete njihovih života. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije