40 GODINA ZATVORA

Ukinuta presuda Filipu Zavadlavu za ubojstvo trojice mladića

13.09.2022.
u 17:34

Zasad Visoki kazneni sud nije potvrdio iz kojih je razloga ukinuta presuda, no poznato je kako mu je produžen istražni zatvor

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske ukinuo je presudu Filipu Zavadlavu zbog ubojstva trojice mladića u siječnju 2020., potvrdio je za Večernji list Dinko Mešin, glasnogovornik Županijskog suda u Splitu.

- Na sud je danas s VKS-a stiglo rješenje o produljenju istražnog zatvora za Filipa Zavadlava i u tom rješenju piše da je prvostupanjska presuda ukinuta. Koji su razlozi još ne znam jer nam obrazloženje nije stiglo, no pretpostavljam da će to biti skoro jer je riječ o pritvorskom predmetu, kazao je Mešin. 

Zasad Visoki kazneni sud nije potvrdio iz kojih je razloga ukinuta presuda, no poznato je kako mu je produžen istražni zatvor.  

Podsjetimo, Zavadlav je bio nepravomoćno osuđen na 40 godina zatvora, no prošlog se tjedna raspravljalo o žalbama koje su podnesene na presudu. 

- Nisam kriv. A ako moja krivnja leži u tome što sam živim, onda želim da mi kaznu povisite na 50 godina - kazao je prošloga tjedna Zavadlav u svom 10-minutnom izlaganju. 

Zavadlav nije fizički nazočio sjednici već se javio preko videolinka iz zatvora u Gospiću. Prije njega je govorio njegov odvjetnik Branko Šerić, koji je tražio ili ukidanje nepravomoćne presude ili preinaku kazne. Sporno mu je bilo što je sud u Splitu odlučio da nije riječ o teškim već tzv. običnim ubojstvima, a da pri tome nije obrazložio ni namjeru ni motiv počinitelja. 
Šerić smatra da je Zavadlav u vrijeme počinjenja djela bio neubrojiv, a ne bitno smanjeno ubrojiv, a smatra i da se trebalo provesti dopunsko vještačenje.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?