Projekt

Ukupna vrijednost 461.265,93 eura

13.02.2016.
u 08:00

Zbog svog povoljnog geoprometnog položaja na granici s Republikom Hrvatskom i Europskom unijom, općina Orašje opravdano nosi naziv “Vrata BiH”.

To je jedna od značajnijih komparativnih prednosti u odnosu na druge lokacije u okruženju, što općinu Orašje čini lako dostupnom i atraktivnom lokacijom za ulaganja, ističe mladi projektni tim općine Orašje (Centra za poduzetništvo), ključna karika za EU projekte.

Edukaciju smatraju važnom jer je to jedini put prema zahtjevnim pravilima koja nalažu predpristupni fondovi.

Financiranje

Projektni tim koji vodi Mato Mikić uvelike se angažirao na projektu pod imenom MOSLED. Projekt financira EU kroz Program IPA 2011. u okviru potpore lokalnom ekonomskom razvoju u BiH. 

U provedbi projekta pored Općine Orašje, koja je njegov nositelj, sudjeluju i partneri Poduzetnički centar Pleternica i Udruga privatnih poduzetnika Orašje. EU financira 391.885,93 EUR (85 posto), a Općina Orašje i partneri sufinanciraju projekt sa 69.380,00 EUR (15 posto).

U okviru projekta “Održivi lokalno-ekonomski razvoj općine Orašje” (Municipality of Orašje Sustainable Local Economic Development) koji financira EU, u dvorani Centra za poduzetništvo Orašje održan je četvrti ciklus programa edukacije o temi “Upravljanje projektnim ciklusom”.

U petodnevnim radionicama novozaposlenim djelatnicima Centra i djelatnicima Općine Orašje predstavljeno je na koji način od projektne ideje doći do pripremljenog projektnog prijedloga, kao i dane upute i savjeti na koji način što učinkovitije provesti odobreni projekt.

Predavači, djelatnici Poduzetničkog centra Pleternica, preko prezentacija, vježbi i korisnih savjeta prenijeli su polaznicima svoje bogato iskustvo u pripremi i provedbi projekata.

U sljedećem razdoblju održat će se još dvije radionice čijim završetkom će polaznici dobiti certifikate o uspješno završenom programu edukacije.

Sve na jednom mjestu

U okviru provedbe projekta - MOSLED u Centru za poduzetništvo Orašje zaposlena su četiri nova djelatnika koja će upravo kroz provedbu planiranih edukacija i treninga biti osposobljena za pružanje stručnih i savjetodavnih usluga malim i srednjim poduzetnicima s područja općine Orašje. 

U okviru projekta MOSLED realizira se važan projekt komunalne infrastrukture (kanalizacijski sustav) u Poduzetničkoj zoni, opremljeni su uredski prostori Poslovnog inkubatora Orašje, koji su na raspolaganju po vrlo povoljnim uvjetima poduzetnicima početnicima, te svim domaćim i stranim investitorima koji ulažu u općini Orašje.

- Svojim aktivnostima djelatnici Centra za poduzetništvo doprinijet će svakako gospodarskom razvoju i poticanju poduzetništva na lokalnoj razini, ističe Mikić. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?