Senad Bratić

Umjesto bolje suradnje, produbljen jaz između predstavnik vlasti RS i BiH

Senad Bratić
21.10.2015.
u 20:25

Potpredsjednik Narodne skupštine RS-a Senad Bratić ocijenio je danas za Fenu da je usvojenim zaključcima na posebnoj sjednici paralmenta RS-a, produbio jaz između predstavnika vlasti Saveza za promjene na razini BiH i onih u RS, umjesto da se suradnja podigne na višu razinu. 

Ukazao je da je parlament RS razmatranjem rada predstavnika RS-a u vlasti na razini BiH izašao iz okvira svoje nedaležnosti, kao i usvojenim zaključcima vladajuće većine u RS.

Bratić je naglasio da izabrani predstavnici u vlasti na razini BiH imaju obvezu raditi u skladu sa zakonom i ustavima te u svakom slučaju surađivati s Vladom RS i drugim institucijama RS, ali ne po nikakvoj naredbi. 

Vladajuća većina u Narodnoj skupštini usvojila je protekle noći, nakon cjelodnevne rasprave, zaključke u vezi informacije Vlade o ustavnom položaju RS i zaštiti njenih interesa na razini zajedničkih institucija BiH.

Glasovanju nisu prisustvovali zastupnici kluba SDS, PDP, NDP i Koalicije "Domovina". Ovim zaključcima, Narodna skupština obvezuje Vladu RS da u roku do 90 dana dostavi Prijedlog izmjena Krivičnog zakona RS, kojim bi bila utvrđena odgovornost za neovlašteni prenos nadležnosti na razinu BiH.

Također, parlament obvezuje Vladu i da, kada procijeni da je došlo do štetnog djelovanja institucija BiH po ustavnu poziciju RS, zatraži stav Narodne skupštine. Između osam zaključaka je i onaj da s predstavnici RS u Sarajevu dužni i prije usvajanja odluka i zakona obvezno zatražiti mišljenje nadležnih odbora Narodne skupštine o pitanjima koja su od interesa za RS.

Ključne riječi

Komentara 1

CO
cope
00:46 22.10.2015.

Prvo poslanicko pitanje za vladu RS:moguli izaci da pisam ako nije protiv interesa RS

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?