Dani Zavoda za školstvo

Uručena priznanja učenicima i školama

skolstvo
19.05.2016.
u 20:17

U Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače održana je manifestacija „Dani Zavoda za školstvo“  na kojoj su nazočni bili dr.sc. Nevenko Herceg, predsjednik Vlade i dr.sc. Rašid Hadžović, ministar prosvjete, znanosti, kulture i sporta HNŽ.

Nazočne je pozdravio Željko Ćorić, ravnatelj Zavoda koji je govorio o radu Zavoda i provedenim aktivnostima u koju su uključena natjecanja učenika osnovnih i srednjih škola HNŽ. Kao poseban iskorak naveo je suradnju sa Zavodom za školstvo Zapadnohercegovačke županije koja je rezultirala međužupanijskim natjecanjima učenika.

Ministar Hadžović pozdravio je okupljene ističući kako „s ponosom govori o najboljim učenicima čiji su rezultati u znanju prepoznati na županijskom natjecanju, o nastavnicima i profesorima koji su nesebično prenosili znanja učenicima i prepoznali njihov talent, o školama koje su vrijedno pripremale učenike, ali i o roditeljima koji su ih usmjeravali i bodrili u radu“.

„Dragi naši učenici, hvala vam što ste nam svojim radom, zalaganjem i postignutim rezultatima dali obvezu da organiziramo Dan posvećen upravo vama, vašim uspjesima. plasmanima i osvojenim nagradama - Dan posvećen promociji znanja. Pokazali ste kako se ogromnim radom i trudom postižu rezultati na koje se trebamo ponositi. Svojim primjerom pokazali ste da se rad vrednuje i znanje prepoznaje, da ne treba strahovati od izazova i neuspjeha, jer svaki izazov donosi pouke, svaka pouka vodi mudrosti, a svaki rad novom postignuću. Izazovi i pogreške su samo prepreke na ljestvama koje vode prema vašem potencijalu. Nemojte zaboraviti ni to da onaj kome je znanje darovano, da je darovan blagom neizmjernim. Danas i jesmo ovdje zbog vas, zbog vaših rezultata u znanju i vaše želje da uklopite dio svoje mudrosti u obrazovni i intelektualni mozaik našeg društva“, kazao je ministar Hadžović, zahvalivši „profesorima, nastavnicima i edukatorima koji su s toliko volje, strpljenja i vjere pripremali učenike za natjecanja te prenošenjem znanja i iskustava pomogli im kako bi što uspješnije svladali jednu od bitnih stepenica i izazova“.

Tom prigodom predsjednik Herceg i ministar Hadžović uručili su priznanja učenicima i školama koji su postigli najbolje rezultate na županijskim natjecanjima u školskoj 2015./2016. godini, priopćeno je iz Vlade HNŽ. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?