ČAPLJINA:

Uskoro zatvaranje odlagališta Ada

28.04.2017.
u 21:17

Čapljina, kao najljepši i najuredniji grad u BiH, može se pohvaliti s oko 46.000 metara kavdratnih zelenih površina i 28.122 stanovnika, što znači kako svaki stanovnik ima skoro po dvije sadnice dekorativnog drveća.

Trenutačno najveće ruglo ovog gradića je odlagalište Ada koje se nalazi istočno od nasipa koji je razdvaja od lokaliteta buduće stambene četvrti. Prema riječima načelnika Općine Čapljina Smiljana Vidića, kako prenosi ČA:portal, odlagalište će biti zatvoreno, što je još jedna od pozitivnih investicija koje se planiraju u Čapljini.

“Ta površina će se ozeleniti i pretvoriti u park s igralištem. Radovi bi trebali početi nakon izdavanja građevinske dozvole. Federalno ministarstvo okoliša izdalo je okolišnu dozvolu za sanaciju i zatvaranje postojeće deponije. Sve dokumente radimo po pravilima Europske unije jer planiramo dobiti dio sredstava za saniranje odlagališta iz EU fondova”, istaknuo je Vidić.

Vrijednost navedenog projekta procijenjena je na 3,5 milijuna KM.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije