po hitnom postupku

Usvojen rebalans proračuna RS, veći za 140 milijuna KM

NSRS
Fena
03.11.2023.
u 20:45

Narodna skupština RS je usvojila rebalans proračuna RS za 2023. godinu – po hitnom postupku, kao i Zakon o izmjenama Zakona o izvršenju proračuna RS za 2023. godinu – po hitnom postupku.

Usvojen je Rebalans proračuna RS za ovu godinu u iznosu od 5,523 milijarde KM koji je za 140 milijuna KM ili 2,6 posto veći nego planirani proračun, javlja RTRS.

Narodna skupština je usvojila Rezoluciju o protivljenju aktivnostima izgradnje i uspostavljanja nuklearnog objekta "Centar za zbrinjavanje radioaktivnog otpada" na lokaciji Trgovske gore, Općina Dvor, Republika Hrvatska, uz prihvaćene amandmane.

U vezi sa Rezolucijom, usvojen je Zaključak koji glasi: "Narodna skupština RS zadužuje Vladu RS da najmanje jednom godišnje izvještava Odbor za zaštitu životne sredine o aktivnostima u vezi sa izgradnjom i uspostavljanjem nuklearnog objekta Centar za zbrinjavanje radioaktivnog otpada na lokaciji Trgovske gore, Opština Dvor, Republika Hrvatska, a po potrebi o tom izvjesti i Narodnu skupštinu RS".

Usvojen je i Zakon o izmjeni i dopuni Zakona o državnim stanovima na kojima ne postoji stanarsko pravo.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?