Udruga umirovljenika iz Širokog Brijega iznimno je aktivna

Uz izlete diljem BiH te RH, povoljnije i na more

storyeditor/2023-04-03/sb.png
Pero Zelenika
04.04.2023.
u 18:46

Nakon pandemije koronavirusa i Udruga umirovljenika Široki Brijeg napokon je počela provoditi planirane aktivnosti koje uključuju i njezine članove, piše Večernji list BiH.

Ogrjev na obroke

Tako je protekle nedjelje sedamdesetak članova Udruge krenulo na izlet u Vepric, poznato svetište u blizini Makarske. - Bio je to uspješan izlet naših članova koji su iskoristili relativno lijepo vrijeme za druženje. Naravno, bili smo i na svetoj misi, koja je planirana za naše članove, a nakon toga imali smo ugodno duženje uz ručak priređen u samome svetištu - priopćio je Frano Matković koji je vodio ovu skupinu u Vepric.

Kako navode iz Udruge, planirani su i izleti članova u Ramu, Šćit, na Uzdol, Blidinje... Umirovljenici ove udruge mogu putovati na more, točnije u Makarsku, po nešto povoljnijim uvjetima.

- Osim toga, našim članovima pomažemo i prilikom nabave ogrjeva, uz odgodu plaćanja i na obroke, nabavljamo i besplatno dijelimo cjepivo, nudimo pogodnosti kod topličkog liječenja, borimo se zajedno s ostalim udrugama za bolji status umirovljenika, gdje su u posljednjem razdoblju vidljivi neki pomaci kada je riječ o visini mirovina. Sudjelujemo i u pomoći obiteljima kod troškova pogreba naših članova, a tu su i druge pravne te materijalne pomoći koje im pružamo - tvrdi predsjednik Udruge umirovljenika Široki Brijeg Slavko Hrkać.

Iza širokobriješke Udruge umirovljenika, koja trenutačno ima oko 2000 članova, više je od dva desetljeća uspješna djelovanja, a posebice je aktivno svakodnevno druženje u prostorijama Udruge. Umirovljenici, kroz druženje i priče, uglavnom o svom teškom statusu pokušavaju jedan drugom uljepšati umirovljeničke dana, barem kroz lijepe riječi.

Nekad se i zaganga

- Zahvaljujući Udruzi komuniciram s članovima iz raznih krajeva, ne samo iz Širokoga Brijega nego i šire. U prostorijama se često sastajemo i kroz druženje, a zna tu pasti i ganga, gusle... Žao mi je što u Vepricu nismo zagangali, ne činimo to u vrijeme korizme, ali bit će i za to vremena - kaže Mate Anić iz Jara, jedan od poznatijih čuvara narodne tradicije Hercegovine.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?