Posušje

Uz sadnju smilja, u porastu je i broj stočarskih farmi

31.10.2015.
u 06:15

U Hercegovini je malo gdje bilo toliko neobrađenih njiva kao u posuškome kraju. To su potvrđivali i raseljeni, posebice iz Njemačke, govoreći kako na putu do svoga kraja rijetko vide neuzoranu njivu. Ipak, sve više se počinje uzgajati mnogo toga dobrog i korisnog.

Sadnja smilja

To je pokazalo veliko zanimanje za sadnju smilja na predavanju o njegovoj sadnji i uzgoju u organizaciji Općine Posušje  i Federalnog agromediteranskog zavoda iz Mostara. Vrlo dobro posjećeno predavanje održano je nakon što se čak 67 Posušana javilo na natječaj za odabir korisnika za sadnju smilja koji je raspisala i provela Općina. U planovima razvitka već je potvrđeno kako posuški kraj ima odlične uvjete za razvoj poljoprivredne proizvodnje (krumpir, kupus) te obiteljskih farmi, posebice ovaca, koza i mliječnih krava.

Predavanje stručnjaka

Na predavanju je Marko Ivanković, ravnatelj Federalnog agromediteranskog zavoda, istaknuo da Zavod provodi brojne aktivnosti u cilju unapređenja proizvodnje provođenjem kvalitetnih analiza i istraživanja smilja. Andrijana Filipović je održala prvi dio predavanja, a nastavio ga je Miro Barbarić. To je veliki zaokret kad je riječ o zapuštenim njivama na ovom području koji daje realniju nadu za bolji život u posuškome kraju. (Pero Crnogorac)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije