Top recept

Uživajte u mirisu i okusu toplog domaćeg kruha od miješanog brašna

25.04.2024.
u 21:37

Jednostavan recept za domaći kruh od samo 4 sastojka

Domaći kruh je najbolji kruh. A možda najbolje kod pripreme kruha je miris u kuhinji tijekom pečenja. Postoje različiti recepti kako napraviti domaći kruh, donosimo vam recept u kojem možete kombinirati različite vrste brašna. Napravite najbolju kombinaciju brašna prema svom ukusu i ispecite najbolji domaći kruh.

Kruh od miješanog brašna

Kruh se vrlo jednostavno priprema, a ako imate vremena ostavite tijesto u hladnjaku na minimalno 12 sati i dobit ćete kruh koji će vas oduševiti.

Sastojci:

- 45 dkg brašna – kombinacija brašna prema želji
- 2 žličice suhog kvasca
- 2 žličice soli
- 360 ml vode

Priprema:

1. Pomiješajte brašno, kvasac i sol. Ulijte vodu i lagano promiješajte. Tijesto će biti suho, ali nastavite mijesiti dok ne dobijete glatko tijesto.
2. Stavite ga u zdjelu i držite na sobnoj temperaturu oko 2-3 sata da se podigne. Tijesto će se udvostručiti.
3. Ako imate vremena ostavite dignuto tijesto u hladnjaku najmanje 12 sati i najviše 3 dana. Pripremite lim za pečenje, hladno tijesto stavite na pobrašnjenu radnu površinu.
4. Oštrim nožem prerežite tijesto na pola. Oblikujte kruh i stavite tijesto u lim za pečenje. Pecite na kruh na 220°C oko 45 minuta dok korica ne porumeni.
5. Izvadite kruh iz pećnice i ostavite da se ohladi barem 5 minuta prije rezanja i posluživanja.
6. Domaći kruh od miješanog brašna čuvajte na sobnoj temperaturi do 5 dana, a u hladnjaku do 10 dana.

Pečeni kruh možete zamrznuti, ali možete zamrznuti i tijesto za kruh. Zamotajte ga u plastičnu foliju i stavite u posudu za zamrzavanje. Prije pečenja ostavite ga u hladnjaku preko noći ili 2-3 sata na sobnoj temperaturi da se otopi.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije