SLUČAJ TROVANJA

UŽIVO IZ RIJEKE Reporterka Večernjeg lista: Ozlijeđena osoba zadobila je kemijsko oštećenje jednjaka

07.11.2023.
u 16:24

Reporterka Večernjeg lista Snježana Bičak nalazi se trenutno u Rijeci gdje je razgovarala s djelatnicima u bolnici gdje je ozlijeđena osoba

Jedna osoba nalazi se u KBC-u Rijeci nakon što joj je ove subote pozlilo u ugostiteljskom objektu. Kasnije se doznalo kako se sumnja na kemijsku ozljedu, a iz KBC-a su poručili kako je osoba stabilno. Cijela ova situacija raspetljala se nakon što se društvenim mrežama munjevitom brzinom počela širiti priča o zatrovanim bočicama Coca-Cole, a reporterka Večernjeg lista Snježana Bičak nalazi se trenutno u Rijeci gdje je razgovarala s djelatnicima u bolnici gdje je ozlijeđena osoba.

- Dobili smo i informaciju od inspektorata, izuzeti su uzorci koji su poslani u NZJZ u Rijeci, a djelatnici također sada istražuju o čemu se radi. Iz KBC-a su nam ponovili kako je ozlijeđena osoba zadobila kemijsko oštećenje jednjaka, no da je stabilno - izvijestila je Snježana Bičak. Inače, o cijeloj situaciji ranije su se oglasili i iz Coca-Cola Hrvatske te naveli kako se radi o izoliranom incidentu, a ne seriji slučaja zatrovanja bočicama Romerquellea.

Zbog ove sumnje odmah je alarmirana primorsko-goranska policija, ali i Državni inspektorat koji je poslao sanitarnu inspekciju na teren. Sanitarna inspekcija Državnog inspektorata obavila je očevid odmah po zaprimanju obavijesti PU primorsko-goranske da je jednoj osobi pozlilo tijekom ispijanja bezalkoholnog pića u riječkom kafiću, te je inspekcijski postupak u tijeku, izvijestili su iz Državnog inspektorata. Osim toga, MUP nam je potvrdio naknadno i kako je ovo jedini zabilježeni slučaj kako u Rijeci tako i u ostatku Hrvatske.  

Nastavni zavod za javno zdravstvo Primorsko-goranske županije za Večernji list je objasnio kako zasad ne mogu davati izjave za cijeli slučaj, ali će se tijekom dana detaljnije oglasiti priopćenjem za medije.

Inače, cijela situacija dodatno je alarmirajuća zato što je sličan slučaj zabilježen ove godine u svibnju, kada je 42-godišnji Stanko iz Pule ispričao za RTL kako je popio mineralnu vodu u kojoj se nalazila kiselina. Djelatnici restorana odmah su pozvali hitnu pomoć, a nakon što je odstranjena sumnja na alergiju, shvatili su da je muškarac popio neku kiselinu. Nekoliko kapi koje nije uspio ispljunuti spalilo mu je jednjak, a da je popio više, ne bi preživio.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije