Vrelo Bosne

Uzrok zagađenosti mogu biti i životinje iz sliva

07.07.2016.
u 10:00

Voda u Vrelu Bosne, kao i sve ostale prirodne izvorske vode, podložna je utjecaju prirodnih procesa i ljudskih aktivnosti u slivnom području. Prema tome, uzrok pojave manjeg broja koliformnih bakterija u vodi na Vrelu Bosne mogu biti životinje koje borave u slivnom području, kazali su Feni iz Službe informiranja Županijskog javnog komunalnog poduzeća “Vodovod i kanalizacija” Sarajevo. Iz ŽJKP “ViK” ističu kako su “na osnovi dobivenih informacija da je došlo do zagađenja vode na Vrelu Bosne, predstavnici ŽJKP ‘ViK’ d.o.o. Sarajevo, pogona ‘Kanalizacija’ izvršili pregled cjelokupne trase od Bjelašnice do Hadžića”. “Prilikom pregleda nismo uočili vidna istjecanja fekalija na dijelu kolektora od Bjelašnice do Radava vode, koji je rekonstruiran i funkcionira bez problema. Na dijelu trase od Radava vode prema Brezovači također nisu uočena istjecanja fekalija. Ta trasa predviđena je za rekonstrukciju i radovi se očekuju u što skorije vrijeme”, navode iz ŽJKP “ViK”.

Iz tog poduzeća ističu kako “predstavnici ŽJKP ‘ViK’ d.o.o. Sarajevo, pogona ‘Kanalizacija’, vrše redoviti obilazak trase kako bi se eventualne uočene nepravilnosti otklonile”.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?