upriličili pokaznu vježbu

Vatrogasci Tomislavgrada obilježili dan svoga zaštitnika - Svetog Florijana

PVP Tomislavgrad
04.05.2024.
u 15:38

Djelatnici Profesionalne vatrogasne postrojbe Tomislavgrad na dan svoga zaštitnika - Svetog Florijana, koji se slavi svake godine 4. svibnja, upriličili su pokaznu vježbu te dan proveli radno.

Vježba gašenja požara održana je na lokaciji van grada s ciljem upoznavanja svih sudionika s vatrogasnom opremom za spašavanje, evakuacijom i zbrinjavanja u izvanrednim situacijama, kazao je za Fenu zapovjednik PVP Tomislavgrad Mate Jurčević.

Nakon vježbe uslijedio je defile s vozilima kroz grad te radni sastanak uz prikladno druženje vatrogasaca.

Po riječima zapovjednka Jurčevića, tijekom ove godine tomislavgradski vatrogasci su izlazili na desetke intervencija, a najviše njih odnosilo se na šumske požare, odnosno požare gdje je gorjela suha trava i nisko raslinje te na nekoliko požara na stambenim i pomoćnim objektima kao i saniranje prometnica nakon izvanrednih događaja.

PVP Tomislavgrad čine devet djelatnika, a zapovjednik Jurčević za predstojeću protupožarnu sezonu najavljuje njih još četiri.

Od voznog parka posjeduju dvije cisterne, jedno tehničko vozilo, džip za terenske požare i jedan bus za prijevoz vatrogasaca do požarišta.

 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?