reagiranje

Veleposlanstvo SAD u BiH: Svaku prijetnju stabilnosti BiH svaćamo vrlo ozbiljno

sad
09.01.2017.
u 17:05

Žalosno je da su politički lideri izabrali iskoristiti 9. siječnja da dodatno polariziraju politički dijalog u BiH, umjesto da rješavaju neposredne probleme s kojima su suočeni građani ove zemlje, kazali su Feni iz Veleposlanstva SAD-a u BiH komentirajući današnje postrojavanje pripadnika Trećeg pješadijskog puka OSBiH na Trgu Krajine u Banjoj Luci gdje se održava ceremonija proslave Dana RS-a usprkos zabrani Ministarstva obrane BiH.

Ističu da nepoštivanje odluke Ustavnog suda BiH predstavlja kršenje vladavine prava, te da oni koji to čine, moraju za to odgovarati.

- Podrška Sjedinjenih Država Bosni i Hercegovini kao suverenoj i neoisnoj državi, s dva entiteta – Federacijom BiH i Republikom Srpskom, Distriktom Brčko i tri konstitutivna naroda je postojana - naglasili su.

Iz Veleposlanstva zaključuju da svaku prijetnju sigurnosti i stabilnosti osiguranoj daytonskom strukturom shvaćaju vrlo ozbiljno.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije