Priča iz ratnih dana

Velšanka poslala dar u ratnu BiH, nakon 22 godine stigla joj zahvalnica od bh. obitelji

poklon
Foto: ilustracija
30.08.2016.
u 09:00

Tijekom rata u BiH u europskim zemljama organizirana je akcija Operacija “Božićna kutija” za djecu u okviru koje su donirani razni darovi bh. djeci zapakirani u kutije za cipele ukrašene papirom. Ove darove pakirala su djeca i slala bh. djeci. Nakon 22 godine jedna Bosanka pronašla je svoju dobru vilu preko Facebooka i zahvalila joj. Emotivnu priču objavio je britanski BBC.

Poruku je poslala Anesa Avdić Džinalić koja je udana za Mirzeta Džinalića koji je kao dječak dobio kutiju s darom u Crnoj Gori nakon što je izbjegao iz BiH. Mirzet i njegova sestra Safida koja je tada imala 12 godina, bili su toliko zahvalni na neočekivanom daru da su sačuvali fotografiju svoje vile Lowri Owain Glyn, a na poleđini su napisali njezino ime.

Ponijeli su je u obiteljskom albumu kada su se preselili u Švedsku.

“Kada smo stupile u kontakt bilo je jako emotivno. Bilo mi je nevjerojatno da su sačuvali fotografiju i da su me pronašli na Facebooku iako su znali samo moje djevojačko prezime. Razgovarala sam s njima i podsjetili su me što sam im spakirala - puzle Mickey Mouse, četkicu za zube, svoju fotografiju i još neke stvari. Safida je bila zahvalna jer nisu imali mnogo stvari tada i cijenila je to što je dobila. Činjenica da su me tražili dokazuje to”, rekla je Glyn iz Walesa.

Ona je sada udana žena i ima dvoje djece. Planira svojim učenicima prenijeti svoje iskustvo s kutijom za cipele kako bi možda i oni obradovali nekoga za Božić.

“Naša škola i dalje sudjeluje u Operaciji ‘Božić za dijete’ i reći ću učenicima da nikada ne znaju koga će obradovati time i pomoći mu”, dodala je.

Mirzet, njegova sestra i supruga preselili su se u Švedsku, a Glyn se nada kako će ih imati priliku upoznati.

Ovo je bio prvi slučaj uspostavljanja kontakta između darovatelja i primatelja ove operacije preko društvenih mreža. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?