NAKON RASKID AKOALICIJE

Vesna Boban nova ministrica pravosuđa

covic
Foto: VL FOTO
29.01.2014.
u 09:12

Nakon što je Županijski odbor HDZ-a BiH na svojoj posljednjoj sjednici jednoglasno podržao Vesnu Boban za novu ministricu pravosuđa, predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić će idući tjedan na sjednici Skupštine ZHŽ-a predložiti imenovanje ministrice

Županijski odbor HDZ-a Zapadnohercegovačke županije na posljednjoj sjednici održanoj u Širokom Brijegu, a na kojoj je nazočio i predsjednik HDZ-a Bosne i Hercegovine Dragan Čović, predložio je Vesnu Boban iz Gruda za novu ministricu pravosuđa. Diplomirana pravnica, koja je do imenovanja na dužnost ministrice radila u grudskom Domu zdravlja, na tom mjestu zamijenit će Borku Herceg Lukendu koja je dala ostavku nakon što je u toj županiji raskinuta koalicija dva HDZ-a, ili bolje rečeno jednog krila HDZ-a 1990., jer je Općinski odbor HDZ-a 1990. Široki Brijeg odbio poslušati nalog Županijskog odbora Zapadnohercegovačke županije o prekidu koalicijskih veza i izlasku iz Vlade.

Nakon što je Županijski odbor HDZ-a BiH na svojoj posljednjoj sjednici jednoglasno podržao Vesnu Boban za novu ministricu pravosuđa, predsjednik Vlade ZHŽ-a Zdenko Ćosić će idući tjedan na sjednici Skupštine ZHŽ-a predložiti imenovanje ministrice, a što je sasvim očito da će i biti usvojen, zbog apsolutne većine koju HDZ BiH ima u Skupštini Zapadnohercegovačke županije. Unutar Vlade Zapadnohercegovačke županije odluku o kidanju koalicije nije prihvatio Općinski odbor HDZ-a 1990. iz Širokog Brijega ispred kojeg je u Vladi bio i ostao ministar okoliša Ivan Topić. Širokobriješka podružnica HDZ-a 1990. odluku Županijskog odbora smatra neutemeljenom i neobvezujućom dok je dosadašnja ministrica pravosuđa Borka Herceg Lukenda iz Ljubuškog prihvatila i odstupila s mjesta ministrice u Vladi Zapadnohercegovačke županije.

Ključne riječi

Komentara 1

VV
veljko.vukojevic.73
11:56 29.01.2014.

Vidite i sami daste potroseni pa zar vam nije dosta jeli vas stra boga ,Pa vidim davas i neki koji pripovidaju vjeru uzdizu visoko,,DOKLE.

Važna obavijest

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije